Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

samyang 85/1,4 eller 50/1,8?

Produkter
(logga in för att koppla)

swedechris

Medlem
Vilken ger bäst valuta för penganra för att använda till halv figur och porträtt bilder?? Kan inte besluta mig... råd mottages gärna!
 
På tal om manuella objektiv, om man ändrar till manuel fokus så finns det fortfarande en indikator som visar om bilden är eller inte i fokus. Finns den också när man använder ett objektiv som t ex Samyang 85an?
 
Nej, inte på Canon ialla fall. Dock kan man montera ett chip som gör att man kan få en fokusindikering i sökaren.
 
Ska du använda manuell fokus så bör du använda antingen D700, D3 eller D7000 som har en indikator hur mkt i fokus du är. Annars är det bara en luddig "typ i fokus"-prick.

Om du bar ska ha halvfigur så räcker 50 mm på en DX-kamera gott å väl, troligen antagligen också billigare. bakgrundsoskärpan är vad man gör den till. har du en grötig bakgrund så blir det grötigt också.
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.