Jag fotograferar personal ibland och brukar se till att någon på företaget gör ett schema som alla får hålla sig till, vissa kommer vara sjuka eller behöva boka om, men då får man stämma av med den som är ansvarig för schemaläggningen och uppdatera när det krävs.
Sen får de även börja med att skriva sitt namn på ett A4 och hålla upp framför sig till testbilden. Det blir så mycket lättare när man sedan gör urvalet i t ex Lightroom om det då och då dyker upp ett stort vitt ark som visar att det kom en ny person.
Beroende på hur kunden vill ha det väljer antingen jag ut de 3-5 bästa bilderna på varje person innan de får välja (eller kontaktpersonen) vilken bild som ska användas (och retuscheras). Med så många som du säger kanske det är enklast om du hoppar över det steget och antingen låter den som bestämmer får välja från alla bilder (tar såklart lång tid), eller så får varje person sitt eget lilla urvalsgalleri att välja från. Det beror helt på hur man har tänkt. Ska det vara en som bestämmer, eller ska det vara någon slags demokrati.
Har du möjlighet att fotografera direkt in i en dator kan ju det vara det smidigaste, att alla får välja direkt på plats. Att göra ett urval från många bilder är rätt trist, jobbigt och tar enormt lång tid.
Det kan också vara bra att redan innan ha bestämt sig för hur företaget vill att personerna på bild ska bete sig. Ska alla se glada ut. Eller är det ok om man inte ler? Ska alla stå i samma vinkel? Ska alla följa något slags krav på klädsel?
En annan bra sak kan vara att hyra in en som sköter smink (eller om någon på företaget kan ställa upp). Det kommer göra att tiden du lägger på att få bort blänk i pannan med mera blir genast mycket kortare. 1 minut gånger 375 stycken blir rätt lång tid (och man hinner inte göra mycket på en minut i Photoshop).
Och till sist, min favorit, dokumentera alla inställningar du använt dig av. Använder du studioblixtar är det väldigt värdefullt om du ritar ett diagram över hur ljussättningen såg ut. Skriv ner vad du använde för utrustning, hur högt upp stativen var, hur långt det var mellan kamera och modell och blixtar etc. Då kan du relativt enkelt göra om nästan exakt likadana bilder om det behöver tas om eller kompletteras.
Typ såhär:
http://www.stefantell.se/blogg/2009/06/ljussattning-vid-portrattfotografering-poolia/
Samma gäller för retusch och sånt, spara gärna de inställningarna du gör i t ex Lightroom som en preset så kan du använda det vid nästa fotografering.
Det var nog det jag kom på för stunden.
Lycka till