Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Reflexer vid nattfoto

Produkter
(logga in för att koppla)
Fast om vi pratar reflexer bör du nog satsa på någorlunda moderna objektiv, med bra antireflexbehandling. Annars är risken stor att det ser ännu värre ut.

Jo, det stämmer, men tänkte närmast på de senare Helios-44 orna om har riktigt bra ar-behandling (undvik dock -2 om du skall köra på natten) och med gummimotljusskydd preterar bättre flaremässigt vid f/2 än mitt canon ef 50mm f/1.4.
 
Är det någon som vet hur sensorn på 40D är vad det gäller reflexer? Anledningen till att man har börjat med antireflexbehandling även på bakersta linselementet är ju just för att sensorer reflekterar mer än film.

Den speglar... Har många förstörda bilder ifrån byggen där strålkastrna gett gröna reflexer specillt med tidigare nämnda ef 50mm f/1.4. När jag fotat samma sak med film i EOS 3 med samma objektiv har det sett mycket bättre ut...
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.