Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

RawShooter essentials - Registreringsproblem

Produkter
(logga in för att koppla)
Re: Registration Fixup Utility för RSE 2005 & RSE 2006

Sundvisson skrev:
Den senaste releasen av Pixmantec RawShooter essentials (RSE) 2006 ver 1.2.1 build 72 kan laddas hem från Click here to Begin the Download (4.87 MB)

På ett pixmantec forum hittade jag lösningen på registreringsproblemet, daterat så sent som den 27 september i år:

I've cobbled together a small utility with Visual Studio that sets these keys and banishes the registration box forever. It simply creates two registry keys, which are blank and have no sub-info, that RSE checks for to determine whether or not the user has registered. This only a simple fix to address a broken function of a free software package.

Versionen 1.2.1 erhöll stöd för både Canon EOS-30D och Olympus E330, vilka var de senaste innan Adobe lade ner supporten för RSE/RSP.

Dessutom så stöder ju RSE/RSP även Adobe DNG formatet. Med den senaste versionen av ACR ver 4.3.1, så stöds de senaste kamerorna från Canon, Nikon, Olympus & Panasonic. Det är därför populärt att kunna bibehålla sitt effektiva arbetsflöde, även med den senaste generationen av kameror, vilket är möjligt genom att först batch-konvertera rå-filerna till DNG-formatet.

• Canon EOS 1Ds Mark III
• Canon PowerShot G9
• Nikon D3
• Nikon D300
• Olympus E-3
• Olympus SP-560 UZ
• Panasonic DMC-L10

Ref:

RawShooter har dock den begränsningen när det gäller DNG, att det endast kan använda DNG-filer skapade från RAW-format det redan stöder. Lite tråkigt faktiskt, för hade det kunnat läsa DNG-filer oavsett ursprung så skulle man ju aldrig behöva uppgradera om man inte ville av andra skäl.

Så DNG är i detta fall inte den framtidssäkring man kanske trott i god tro. Det beror dock inte på att det skulle vara något fel på DNG:s egenskaper i sig, utan snarare hur stödet för formatet byggts i de flesta RAW-konverterarna.
 
Lyckliga Olympus E-3 användare som fortfarande kan använda DNG/RSE flödet

Sten-Åke Sändh skrev:
RawShooter har dock den begränsningen när det gäller DNG, att det endast kan använda DNG-filer skapade från RAW-format det redan stöder. Lite tråkigt faktiskt, för hade det kunnat läsa DNG-filer oavsett ursprung så skulle man ju aldrig behöva uppgradera om man inte ville av andra skäl.
Pixmantec valde att jobba med egna profiler, istället för att behöva pådyvlas Adobes. Därav den inte fullständiga adaptionen av DNG.

Som alltid råder nulla regula sine exceptione.

Det kan visserligen hända att just E-3 är unik med denna möjlighet med att forfarande kunna köra RSE via DNG, men det förringar ju inte det faktum, att än en gång så visar det sig att som ägare av E-3, så bjuds man på positiva överraskningar.

Först konverterar man de ursprungliga *.ORF (10.34MB) från E-3'an till en *.DNG (20.71MB okomprimerat alt. 10.51MB komprimerat). Som synes blir den komprimerade DNG-filen inte märkbart större än den ursprungliga ORF-filen. Att välja optionen komprimerat DNG är därför lämpligast.

Öppnar man RSE, så läses de konverterade filerna enkelt in med korrekta EXIF-data. Är man sen driven i att hantera sin RSE, så är ju resten enkelt också.
 

Bilagor

  • dng3.jpg
    dng3.jpg
    92.6 KB · Visningar: 147
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.