Annons

Problem slutare/spegel D90

Produkter
(logga in för att koppla)

sejohas

Ny medlem
Skulle fota idag men fick direkt problem med slutaren. Känns som slutaren går trögt. Ställer man in ex 1/250 s så tar det ca 1,3 s för slutaren att göra sin rörelse. Ändrar jag till 1/500 s tar det lika lång tid för slutaren ca: 1,3 s. Kollar man på data för bilden så stämmer dock den slutartiden man valt och den ser rätt exponerad ut. Väljer man en längre slutartid , ex: 10 sekunder så blir slutartiden ca: 11,3 s (10+1,3) en slump eller.

Provat att byta objektiv, Återställning via "gröna" knappar, Rengjort kontakter objektiv/kamera. Formaterat och bytt minneskort. Tagit ur batteri så den legat strömlös flera timmar. Provat M,S,A,P lägen etc med samma resultat.

Försöker man sig på serietagning tar det 1,3 s per bild i "high" läget

Provat lite mer och det ser ut som om det är en fördröjning från det att spegeln gått upp tills det att slutaren öppnar, samma tid som ovan. Slutaren ser ut att följa den tid man valt dvs den ser ut att funka.

Någon som har några idéer eller är det bara att skicka in den?

Ca 2 år gammal och ungefär 10.000 exponeringar.
 
Mitt eget fel :)

Tydligen kommit åt "Exposure Delay Mode" inställningen av någon anledning. Trodde den återställdes när man gjorde en reset men icke.

Nu har man i alla fall lärt sig det.
 
Det låter som att du har aktiverat exponerinsfördröjningen!

Då fäller kameran upp spegeln och väntar sedan någon sekund på att vibrationerna från rörelsen ska dö ut, sedan öppnas och stängs slutaren.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.