Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

praoplats

Produkter
(logga in för att koppla)

king size

Aktiv medlem
snart börjar det bli dags för praoveckorna för oss små barn och jag skulle vilja ägna mig åt foto under dessa.

så jag undrar nu om det är någon med hyfsat lång fotoerfarenhet som skulle kunna tänka sig att ta emot mig under ja säg ett par dagar eller längre.
hitills har jag lyckats fylla två av de tio dagarna och ska då praoa hos en naturfotograf.
Du ska bo någonstans i stockholmsområdet och som sagt ha en hel del fotoerfarenhet och tålamod för vafan 15 åringar är inte att leka med heh..

praoveckorna äger rum under vecka 16 och 17

tacksam för svar.
 
Okidoki det är alltså ingen som bara tänker sträcka ut handen och trycka upp en praoplats under näsan på mig.

Då blir det väl till att ta i med hårdhanskarna då, jag får helt enkelt göra som alla andra normala människor och kontakta folk personligen..
see ya
 
Det finns så många som vill ha praktik och lärlingsplatser, och många av dom med mycket erfarenhet. Det är riktigt svårt att hamna hoss en fotograf, tyvärr.

Lycka till och hoppas du hittar någon, men bästa sättet är nog att ringa runt.
 
tack för tipsen det börjar gå lite framåt nu, och jag ska börja höra av mig till mina lokala tidningar så snart jag vet hur många dagar jag har kvar att täcka, fotoaffärer har jag däremot hört ska vara ett riktigt bottennapp, så det vågar jag inte chansa på..
 
Du skulle kunna pröva på en bildbyrå annars...det lär fungera mycket bättre och man kan få massor av erfarenhet av hur man tar bilder och så vidare.
Även hur man letar efter dem, scannar osv.


Jag går sista året på gymnasiet och har suttit på en bildbyrå som inriktar sig på natur och djur i ca 3 månader nu och måste säga att det varit en helt underbar tid.

Men om du vill pröva på en praktikplats på en bildbyrå så kan du ju kolla in någon av dessa länkar:

http://www.stockholmsfoto.se/
http://www.naturbild.se/
http://www.ekegren.se/

Det finns säkert flera men det är dessa som jag känner till.

Lycka till att hitta en praktikplats =)

// Max
 
Tack för tipset Max, beroende på hur mycket tid det blir över efter att jag har bestämt med de fotografer jag har kontakt med nu så kanske jag ta kontakt med någon bildbyrå.

bra idé btw
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.