Annons

pinhole kamera ihop med blixt?

Produkter
(logga in för att koppla)

Viggenpatrik

Avslutat medlemskap
hur blir resultatet, kan man få korta "slutar"tider ihop med blixt? Funderar att bygga pinhole av billig "leksakskamera"
 
Nej, såvida du inte har en sjujäkla blixt. En normalt ljus dag brukar slutartiderna ligga mellan 10s och en minut, beroende på storlek på hålet och papprets känslighet. En blixt ger liten effekt dagtid.
 
jo, i det fallet kan du få kortare slutartider. Men du behöver antagligen en ganska kraftig blixt, och möjlighet att justera den manuellt. Fördelen är att om blixten är så pass stark att den "överröstar" allt annat ljus så kommer du att kunna använda samma slutartid jämt.
 
tror du ledtal 28 räcker? hehe annars får jag väl låna farsans blixt åxå och köra med dubbla...
 
En annan variant är att blixtra flera gånger med en blixt, gärna från lite olika vinklar för att reducera slagskuggor. Ingen hindrar dig från att prova, ju! Hålkameror är ju mer eller mindre avsedda att experimentera med, eller hur!

Fota på och se glad ut!

/Mikael
 
jag skulle föreslå att du antingne har två elelr fler blixtar och blixtar tills det blir rätt mängd ljus, eller använder känsligare film.

men annan lösning är att du öppnar pinhålskameran i ett mörkt rum och sen blixtar med blixten väldigt nära objeltet så kommer det nog gå rätt bort...fast det beror ju på avd det är du kommer att fota, men det är iaf en tanke.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.