Erik Schalin
Aktiv medlem
Givetvis kan tidningen FOTO ha skrivit fel och givetvis kan mannen från Nikon ha ljugit.Nja, det här kan inte stämma.
Frågan är nog vad ngn av dem båda har att vinna på det?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Givetvis kan tidningen FOTO ha skrivit fel och givetvis kan mannen från Nikon ha ljugit.Nja, det här kan inte stämma.
Nja, det här kan inte stämma. Det går inte att patentera en metod, det går bara att patentera en apparat med ett visst utförande. Att följa en viss figur är möjligt när kameran kan analysera bilden.
Följande fokus är lite knepigare än så, eftersom ett system som också ska ändra fokus måste få reda på om rörelsen är mot kameran eller bortåt. Det har hittills inte varit möjligt med bilden från sensorn, och det är först med Sonys SLT-modeller som det har kommit på systemkameror. Jag vet inte om det har funnits något liknande på videokameror.
När ett kontrastkännande system bestämmer sig för att ändra fokus när det tappar fokus, kan det inte veta åt vilket håll det ska skruva, så det kan lika gärna börja åt fel håll, vilket är en del av orsaken till jagandet. Dessutom arbetar det med en itererande metod, där det först går förbi skärpan och sedan tillbaka, vilket sker varje gång. Faskännande system behöver inte passera skärpeläget, och ett faskännande system märker av i vilken riktning motivet rör sig, så att inställningen går åt rätt håll.
Kontentan av det hela är att man använder inte AF när man tar video. Man kan använda enbilds AF, som ställer skärpan när man börjar filma, och sedan är den låst till nästa gång man börjar filma.