Annons

olika namn i olika länder...

Produkter
(logga in för att koppla)

starnut

Aktiv medlem
Varför har kameramodeller olika namn i olika länder?? Det är ju väldigt förvirrande om man letar efter en billigare modell utomlands!

Vad heter tex Canos EOS 33?

:confused:
 
Undrar jag oxå. Nikon F80 heter ju N80, F70 heter N70 i USA.
Vad jag har hört är att de vill separera de enklare modellerna från yrkesgrejorna. F5 heter likadant överallt. Eos 1:an har väl oxå fått behålla sitt namn.
 
Jänkarna är ju lite som de är. Vem annars skulle döpa en systemkamera till "kiss"! Var glad att inte deras namn gäller överallt :D
 
Jag har för mig (svagt minne) att anledning till de olika Canon-namnen är att vissa namn säljer bättre i vissa delar av världen... De olika namnen: (I bokstavordning med från vänster till höger svesk, amerikansk och japansk beteckning. Reservation mot tillfällig förvirring dock...)

EOS 1
EOS 10
EOS 100/ELAN
EOS 1000/REBEL
EOS 1000N/REBEL II
EOS 1N
EOS 1N RS
EOS 1V
EOS 3
EOS 30/ELAN 7E/7
EOS 300/REBEL 2000/Kiss III
EOS 3000/88
EOS 5/A2/A2E
EOS 50/ELAN II/55
EOS 500/REBEL XS/Kiss
EOS 5000/888
EOS 500N/REBEL G/New EOS Kiss
EOS 600/630
EOS 620
EOS 650
EOS 700
EOS 750
EOS 850
EOS IX
EOS IX7/IX Lite/IX 50
EOS RT

/Ingo
 
Med enstaka undantag (som tex. att Pussy kattmat heter Felix i engelsktalande länder), så är det just därför de flesta företag har olika beteckningar på samma vara; för att försvåra för konsumenterna att jämföra priserna!

Priser på kameror (och allting annat, för den delen) är högt i Sverige pga att det är dyrt att driva ett företag i Sverige, jämfört med andra länder. Tar man skatter, försäkringar, lönenivåer, allmänna levnadsomkostnader, kvar-i-plånboken, etc i beräkning blir skillnaderna lägre, men för oss som bor i Sverige kvarstår faktum; Det är billigare för oss att handla från lågkostnadsländer!

Nackdelen med att göra det är naturligtvis att de inhemska leverantörerna (och således även tillverkarnas dotterbolag) riskerar att slås ut. Dessvärre kan de inte göra så mycket åt de höga omkostnaderna i Sverige, som beslutats av våra politiker, så det enda sättet att få ner kostnaderna här i Sverige är nog att att driva svenska företag i konkurs. Förr eller senare kanske våra kära folkvalda inser att det är för dyrt i Sverige och sänker omkostnaderna för företagen, så att vi får lägre kostnader!

Men intill dess återstår bara privatimport, så importera på!!! :)

/Fredrik
 
Har det blivit politik av det här nu? :D

Min personliga åsikt är att prisläget i Sverige mer har att göra med att det är en väldigt liten marknad, men det är bara lilla jag.
 
Nja.. Danmark är nog också en ganska liten marknad. Visst är det dyrt att driva ett företag i Sverige, men det är väl ändå Canon Sverige som sätter riktpriserna. De utgår väl från vad som är rimligt för en konsument att betala. Dock är ju de lite dyrare husen <5000:- att betrakta lite som lyxvaror. Titta på t.ex TV&Videomarknaden. Den är ju helsjuk, det ena efter den andra
-"Så här billigt har du aldrig kunnat handla en 32" TV"
eller en stereovideo för 2000:-

Tittar man på kameramarknaden finns inte detta, då precis som Jim säger, så är Sverige en liten marknad med "få" intresserade. Hade det varit en större marknad hade SIBA, On-Off, Giganten osv. gett sig in i leken. Nu är inte så fallet.

Tycker det är lite som om det är bestämt vilka kapitalvaror man ska köpa sig.....
Tråkigt nog för oss fotointresserade.

Tycker dock det är konstig i ett land som Danmark med så höga löner att många kapitalvaror är billigare än i Sverige. Nåja nu är ju EU här så det är bara att välja och vraka.

/Jesper
 
Sen när var elektronik dyrt i sverige? Jag har kollat runt i europa och även i tex. UAE och sverie ligger väldigt bra till. Du ska nog till Singapore eller till de stora varuhusen i USA för att få det billigare.
 
Bjelkengren skrev:
Sen när var elektronik dyrt i sverige? Jag har kollat runt i europa och även i tex. UAE och sverie ligger väldigt bra till. Du ska nog till Singapore eller till de stora varuhusen i USA för att få det billigare.

Nä inte all elektronik, det var ju det jag sa....foto är väl ändå ganska dyrt i Sverige jämfört med andra länder. I Danmark har de mer kvar att leva på efter omkostnader, men ändå är elektronik billigare i Danmark...Även så i Storbritannien.
 
Jeppe skrev:
Hade det varit en större marknad hade SIBA, On-Off, Giganten osv. gett sig in i leken. Nu är inte så fallet.
Vi skall vara extremt glada att så inte är fallet, för då hade de konkurrerat ut alla mindre mer specialiserade handlare som de gjort på andra områden. Och då hade vi bara kunnat välja mellan Nikon F65 och EOS 300. Trådutlösare måste beställas från utlandet.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.