Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Objektiv

Produkter
(logga in för att koppla)

pitemicke

Medlem
Hej! Jag ska i dagarna införskaffa en Canon EOS 350D, och är väldigt sugen på ett objektiv med bra zoom för att ta lite snygga naturbilder och få lite djupkänsla. Skulle inte vilja spendera mer än 4-5000 kronor på objektivet. Finns det bra "gluggar" i den prisklassen och vad ska jag satsa på? Vore tacksam för svar, för det är en djungel därute.

Mvh, Micke, Piteå
 
http://www.cyberphoto.se/canon/ef/28-200.php

Den använde jag till en 350D i Thailand senast.

Det är som du säget en djungel o pengarna bara flyter ut.

I in väld är det optimala:
Canon 24-70L /2.8
Canon 70-200L is 2,8
Canon 2x telekonverter
då kommer du långt o har autofokus på allt

350D e en underbar kamera.

så till den Sigma 18-50/2,8 o så ett 70-200/2.8 (siga elelr canon) då pengarna a räcker sen en telekonverer 1,4 o 2x (solignors 1,4 e klart bra, har en ån, en deras 1,7 e skräp)


Det e vad jag tro du skulle kunna leva länge med.

o så sandisk ultra 2, 2GBCF minnen.

roine
 
Senast ändrad:
Tack för tipsen. För mig som inte är initierad i alla begrepp: vad är skillnaden mellan objektiv som heter 28-200 och 28-300 t.ex? Är det sista hundratalet hur långt man kan zooma in? Finns det någon sida som reder ut begreppen och som riktar sig till oss gröngölingar?
 
hej

japp, det e zoomofånget, en man får inte glöma ljusstyrkan, ju lägre ju indre ljus behöver du för ett få en stabil o skarp bild. Över 5.6 så slutar autofokusen att fungera på alla utom 1d serien som klarar ett steg till (f=8)

kolla in hemsida, länkarna längst upp till vänster, tex photozone.de
där finns enkla bra beskrivninar på allt från kameran till fototeknik o komposition

www.roine.nu
 
Tack så mycket, jag säger bara: ni är kungar!! Och Roines utläggningar på hemsidan gör att det mesta klarnar! Mycket informativt.
 
Hej igen Roine och Jimmy (och alla andra kunniga).

Jag plockar upp tråden igen eftersom kameraköpet är gjort (det blev en eos 350d) och jag är sugen på en rejäl telezoom. Vill lägga under 6000 och då rekommenderar många "Canon EF 70-300 IS USM" för strax under den pengen. Finns det något bättre i samma prisklass eller gör jag ett bra köp? Vill gärna ha rejäl zoom så 70-300 känns vettigt.

/Micke

http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/sigma/18-200dc.php
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.