Annons

Nytt objektiv till 350D

Produkter
(logga in för att koppla)

adrianhh

Medlem
Jag har fotat ett tag med min 350D. Har kitobjektivet och ett 70-300 IS USM.

Har inte riktigt fårstått varför man vill ha ett bättre objektiv än det jag har. - "Hur mycket kan ett objektiv göra??" Ungefär så tänkte jag. Detta var tills jag såg bilder en kompis tagit med sin 350D och sitt nya "24-70 L 2,8 USM"(http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3611) objektiv.

För att konkludera den snåriga inledningen: Jag är väldigt sugen på att uppgradera mitt standardobjektiv, känner att skall jag köpa något kan jag lika gärna köpa något som håller lika länge som mig. Har därför sneglat åt Canons L serie. Priset på canons "24-70 L" ligger runt 12.000:-, lite mastigt för en hobbyfotograf som mig. Har sneglat på begagnatmarknaden där man hittar "EF 17-40 L 4 USM" (http://www.fotosidan.se/reviews/viewreviews.htm?ID=3264) som ligger på runt 6.000:-. Så, frågan är helt enkelt om vad man bör göra. Riva upp ett dubbelt så stort hål i plånboken, leva på nudlar och satsa på ett något ljusstarkare objektiv eller gå på det billigare begagnade objektivet. Eller skall man snegla åt någon annan tillverkare? Uppskattar alla tankar och funderingar... //Adrian
 
Det borde jag kanske skrivit ja.. Tycker brännvidden är utmärkt på kitobjektivet, har inte så mycket att jämföra med när det gäller andra objektiv när det gäller ljuskänslighet. Gillar dock att fota rörliga objekt, så ljusstyrkan är ju aldrig ett minus..
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.