Annons

Lagfoto, enskilda foto

Produkter
(logga in för att koppla)

Caroline14

Avslutat medlemskap
Hej!

Jag har fått äran att ta bilder på några av min förenings lag till vår hemsida. Ingen förväntar sig att det ska bli "proffslook" på bilderna men jag vill ju ändå göra mitt bästa.

Vad ska jag tänka på. Jag har ingen extra utrustning (Canon 400) men ska jag använda kamera blixten eller hellre använda någon inställning?

Vore bara kul att få lite tips om det är nåt särskilt man kan göra.

/caroline
 
Vad är det för förening? Hur tänkte du ta bilderna?

är ni ett hockeylag så krävs nästan blixt eller ruggigt ljusstarkt objektiv. Ridskola kanske funkar utan blixt. ska ni vara utomhus?

ge oss lite mer information så att vi vet förutsättningarna... :)
 
Vid den här årstiden har du ju perfekta möjligheter att ta utomhuslagbilder eftersom himlen oftast är mulen och agerar som en stor softbox.

Har plåtat lagfoton för amerikansk fotboll två gånger, båda utomhus och utan annan belysning än solen. De enda tipsen är väl att försöka använda en bländare som ger långt skärpedjup och täcker alla rader med lagmedlemmar, samt att undvika direkt solljus som kan ge för hårda kontraster (knappast något problem så här års, men jag använde skuggan från en läktare när jag plåtade i somras).
 
Om du ska ta en bild utomhus så kan du göra så här:
Mät ljuset och ställ in det rätt med manuellt läge.
Sätt blixten på - 1/3 eller -1/2. Det ger en liten upplättningseffekt som tar bort fula skuggor i ansiktet.

Misstänker att du kan använda samma taktik innomhus.

Testa skillnaden utan och med upplättningsblixt.
 
Jag tog lagbilder på handbollslag innomhus. I mitt fall så körde jag med ett ljusstarkt objektiv (2,8) ISO på 1250 blixt upp i taket (vitt tak) och två bygglampor med egen händigt byggda "softboxar" framför. Bygglamporna fungerade lite som upplättninge under hakor etc

För min del blev det 1/100 och bl 5,6

Problemet är stora lag och skärpedjupet. Få laget till att trycka ihop sig riktigt ordentligt speciellt i djupled.

//Micke
 
tänk på vad som hamnar i bakgrunden också. jag skulle fotografera ett lag i en jätteliten hall och fick använda mig av en idrottsmatta för att slippa ha ribbstolar bakom. och ta många bilder. det är alltid någon som blundar eller tittar bort. nu fotograferade jag flickor -94 iofs. det var ett mindre helvete att hitta en bra bild efteråt :)
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.