Annons

Konstfotografer, fakta?

Produkter
(logga in för att koppla)

juliaan

Medlem
Tja!
Läser första året på gymnasiet, estetik och media och ska nu göra ett litet arbete om konstfotografer. Jag undrar om någon av er kanske vet någon duktig konstfotograf, om det finns någon speciell utbildning för det (har letat lite men hittar bara "vanlig" fotograf utbildning). Tipsa gärna om ni vet några sidor med fakta om själva yrket konstfotograf.

Tack på förhand!
 
Tror du ska fråga hos Konstfack,alltså Konsthögskolan i Stockholm. Dem du benämner som konstfotografer är väl i första hand konstnärer, med kameran som verktyg.
 
Fotohögskola vs Konsthögskola

Fotohögskolor / fotoskolor nuförtiden utbildar inte fotografer utan konstnärer. Finns mycket lite i utbildningarna som är yrkesförberedande så vilken fotohögskola som helst, Högskolan för Fotografi i Göteborg till exempel, de samarbetar ju även med Valand och har tillgång till deras grafiska verkstäder och svartvita mörkrum.

Skillnaden med konstskolor är att utgångspunkten inte automatiskt är fotografi utan man pratar mer om konst i generell bemärkelse och studenten utsätts för fler typer av konst. Har själv gått på både konsthögskola och fotohögskola (FAMU i Prag) och tycker det är största skillnaden. Vilket som är bäst går inte att säga, allt har sina fördelar och nackdelar, gör som jag; gå på konstskola och gör studentutbyte på fotoskola eller tvärtom...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.