Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Konica, macro och ringblixt

Produkter
(logga in för att koppla)

webb

Aktiv medlem
Hej alla,

Jag skulle bli glad om ni ville hjälpa mig att hitta rätt i den djungel som fotomarknaden är och som inte blir lättare av att man äger en Konica Minolta Dynax 7D.

Nu vill jag börja ta närbilder av insekter och annat smått ute i naturen och har tittat på ett http://www.cyberphoto.se/info.php?article=180DG_minolta Sigma EX 180/3,5 DG Macro till Sony/Konica Minolta AF och en http://www.scandinavianphoto.se/product/item.aspx?iID=5357035 Sony Ringblixt dubbel HVL-MT24AM

1. Är objektivet värt de extrapengar som skiljer mot ett steg billigare?

2. Vet någon om ringblixten funkar tillsammans med kameran och objektivet (har läst men ej förstått)?

Förslag på annat som ni kan rekommendera mottages tacksamt.

/webb
 
I tidigare trådar har jag sett att Zigma skulle ha ett 150mm macro, men det har jag iofs inte sett till i butikerna. Det kanske är ett gammalt objektiv?

/webb
 
webb skrev:
I tidigare trådar har jag sett att Zigma skulle ha ett 150mm macro, men det har jag iofs inte sett till i butikerna. Det kanske är ett gammalt objektiv?

/webb
ja Sigma gör ett 150/2,8 makro men det finns inte med minolta/sony fattning. Om man kollar lite tester så verkar Tamron 180/3,5 vara lite vassare än Sigmas variant även om det har betydligt slöare fokus. Det kostar ca 1500kr mindre än sigmat.
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=180M
 
Tack för svaren Gustaf,

Som det är nu så lutar det åt Sigmas 180mm.

När det gäller blixten så har jag hittat mycket och bra information om ringblixtar men inget om den tvillingblixt jag länkat till. Iofs så verkar den inte vara möjlig att använda tillsammans med det tänkta objektivet?

Det känns som att jag skulle få mer flexibilitet med tvillingblixten än en ringblixt. Kommentarer någon?

/webb
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.