Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Kodak slutar sälja APS och 35mm kameror

Produkter
(logga in för att koppla)
Snart kommer nog de andra tillverkarna göra lika dant. Sen kommer systemkameran tas bort och 135 mm filmutbudet kommer också att minska fast frågan hur lång tid det rör sig om ett par år? ja vem vet. Sen kanske det är mellanformatskamerans tur.
 
Tvivlar på att den analoga systemkameran komer att tas bort på måååånga år framöver. Tror det finns ett stort behov kvar, från folk som vill köra med diafilm t.ex.

Men att kompaktkamerornas tid är förbi kan man nog lätt räkna med..APS-kamerans tid var ju förbi redan när den lanserades....;)
 
Visst kommer den analoga kamera att säljas i många år framåt och kanske i all överskådlig framtid.

En stor del av världens hushåll saknar datorer, men de vill ändå fotografera. Det är lätt att se på allt ur västerländska ögon. Även om labben kanske blir mer digitala är den höga initialkostnaden ändå ett problem.
Marknaden minskar, men den finns. Så länge inte marknaden är död kan man tjäna pengar.

Att Kodak slutar tillverka kameror är kanske inte så konstigt, de är ju främst ett bildföretag och kamerorna har länge varit en mindre del av deras verksamhet.

Redan nu läggs udda filmsorter ner, tyvärr. Ändå lever länge döda filmsorter som Kodak Vericolor kvar i tredje världen. Den försvan runt 1985 i Sverige när Kodak Gold kom...
 
Skulle inte radion försvinna när teven kom? skulle inte måleriet försvinna när fotografiet kom? Skulle inte den svartvita filmen försvinna när färgfilmen kom? Skulle inte vinylskivan försvinna när cd:n kom?

Jag tror att den analoga filmen kommer att finnas kvar länge till. Men de som använder den kommer att reduceras till de som ser och uppskattar de egenskaper som filmen har.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.