Advertisement
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

kameraval

Produkter
(logga in för att koppla)

styret

Aktiv medlem
hej.

Jag går i valet och kvalet att köpa mej nån digital systemare för att börja fota lite på alvar igen.

Det som kommer fotas mest är windsurfing, skateboard och snowboard men även en del vanlig sport typ fotboll och innebandy tror jag.

Kollar lite på kameror och eftersom det som sagt är brädsport som är prio ett så prioriterar jag sekvenstagning rätt mycket. minst 5fps känns det som jag vill ha så 350d och typ d70 är väl uteslutna?

men ekonomin är rätt begränsad så det är begaqgnat och inte det senaste som gäller. Har riktat in mej på 20D. är jag rätt ute? finns det någon liknande kamera från dom andra märkena på marknaden? försökt hitta nått bland nikon men verkar direkt bli mycket dyrare. Är jag fel ute?

Tanken är att skaffa ett typ 300 objektiv (gärna zoom) och nått mindre vardagsobjektiv. typ 14-45 eller nått sånt omgående. Drar nämligen ner till Kapstaden med ett gäng proffs för två månaders hardcoresurfing i december och sen blir det direkt upp till Riksgränsen för ett par månaders sässong där uppe och kompletera med vad för objektiv som kan behövas då.

tacksam för svar. MVH Pär
 
Tjena!
Inte för att jag är någon proffsfotograf, men tycker att det är kul att fotografera vindsurfing. Och personligen tycker jag att det är viktigare att kameran är väderskyddad än att kameran tar 5 bilder per sekund. D200:an är väderskyddad men vad jag vet så är inte 20D så glad för fukt, snö och sand. Vilket man drabbas av nere vid havet.

Eftersom du har en begränsad budget så tycker jag att du ska ta en titt på Pentax K10D. Visserligen tar den bara 3 bilder i sekunden, men den är också rätt mycket billigare än både D200:an och en begagnad 20D.

8.900:- inkl 18-55mm Lens Kit när den kommer till Sverige i November.



http://www.pentax.se/index.asp?url=...lt.asp?cat_id=4|module_id=220|element_id=3362

Här är en liten videosnutt:

http://www.youtube.com/watch?v=_hjKijLOj9s

Och här i denna tråden är där en hel del info om den:

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=65356&highlight=k10d

Och längst ner på den sidan har du ett par bilder som är tagna med kameran:

http://www.pentax.co.uk/_uk/photo/p...as&gruppe=digital slr&produkt=19095&id=bilder

Lycka till med kameraköpet!
 
tack för ditt svar.

Angående ditt tänk så tycker jag fortfarande att sekvenstagningen är viktig. Jag bor på haga park och fotar mycket freestyle med killar som Andreas s-66 Olandersson, Johan s-29 Johannesson, Markus s-77 Ljungkvist mfl. Killar som verkligen är på toppen (Andreas 3:a i freestyleVM) där tricken är tekniska och snabba som fan. Man hinner inte med särskillt mycket av en swich chacho eller nått annat av dom nyare tricken med 3 bilder per sekund.
visst kan man lära sej att tajma till rätt ögonblick men jag gillar verkligen sekvenser och många av seglarna efterfrågar det.

vädertätning är lättare att ordna i efterhand tycker jag.

men men. det verkar vara dött på 20d marknaden för tillfället och 30d kliver upp ett steg i prisklass så det kanske blir en 350 över vintern för att kitta upp sej framöver. blir mest vågsegling och fotande nu iallafall och där kommer man undan med 3fps.
 
Jag ä böjd att hålla med styret om att det är viktigt med sekvenstagningen. 4fps är schysst till vanlig vågsegling. Ska man fota elitfreestyle så sitter det absolut inte fel med ännu mer.

Själv hade jag tänkt mig att investera i en 1Dmk1, å så kanske ett 300 eller 400.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.