Annons

Köpråd: digital kompaktkamera för <4000:-

Produkter
(logga in för att koppla)

recman

Aktiv medlem
Fick frågan från en kompis om vad hon skulle köpa för en digital kompaktkamera. Hon är ingen avancerad fotograf utan vill ha en "standard-kamera" med dom vanliga funktionerna. Och den ska vara hyfsat liten så att den går ner fickan. Är det nån som har nånting att rekomendera? Max priset får vara 4000:- (inkl minne, typ 512mb) så kameran får väl ligga på max 3500:- kan man säga då, men gärna under det oxå...
 
Kanske den här ...

Kanske kan Fujifilm finepix F11 vara något ...?

Har precis inhandlat en styck från www.radiocity.nu för 2995 inkl.frakt (dock utan minneskort). Ett 1gb xd-kort kan fås för ca.850:- om man letar.

Ville ha en liten kamera som "stand in" när stora utrustningen inte får följa med samt för familjen ... så att jag kan få komma med på bild ibland ;-)

Fastnade primärt för den i testerna omtalade sensorn som tydligen piskar de flesta konkurrenter på höga ISO:n. Skall på ISO800 vara jämförbar med de andras ISO200-400 ! Har möjlighet att gå till ISO1600 om det kniper. Det ökar ju möjligheterna för att slippa ifrån blixten. Den har även en ypperlig batteritid om 500 bilder/laddning, inte dåligt. Har även halvmanuella lägen som tids & slutarförval om man känner för att konstra till det. Dock ingen optisk sökare utan som är modernt idag ... en 2,5" skärm som täcker hela baksidan.

Lite tester:

http://www.image-acquire.com/fuji/fuji_f11_review.html

http://www.letsgodigital.org/en/news/articles/story_4600.html

http://www.pocket-lint.co.uk/review.php?reviewId=1376


Mvh.Kristian
 
Ang. fickstorlek ...

Canon A610:

(HxWxD) 86x105x49 mm
Vikt 235g

Fujufilm Finepix F11:

(HxWxD) 58x92x27 mm
Vikt 155g


Men annars håller jag med Dig ... A610 är säkerligen inget dåligt val det heller.
Dock verkar det inte följa med några batterier i köpet så den kostnaden tillkommer. A610 är helt klart vassare vad det gäller möjligheter till manuella justeringar, den har en optisk sökare osv .... men jag tror F11:an nog ändå kan fylla en festfotografs behov, den har ju åtminstånde bländar/tids förval samt exp.kompensation. Det stora plusset som jag ser det är F11:ans övertag vad det gäller höga ISO tal, fint att minimera blixbehovet för en kompakt kamera då blixten på sådana generellt tenderar att vara i svagaste laget.


Mvh. Kristian
 
Jodå. Jag vet att A610 inte är pytteliten. Därav "beror på hur stor ficka..." :)

Batterier och laddare hittar man annars billigt på IKEA för 149kr.

Jag suktar själv lite efter F10/F11 och behöver man inte den extra kontroll from exempelvis A610 ger så är den nog ett mycket bra val. Den ger ju någorlunda bra bilder upp till ISO800 iaf.
 
Jag rekomenderar en Canon Ixus i Zoom.
Riktigt liten kamera som får plats typ
överallt. (96.1 x 45.1 x 23.9 mm)

kostar ca 3100 + minne

(har själv den kameran och är väldigt nöjd med den)


/petter
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.