Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hur fixar man sin braiga hemsida på enklaste sätt? Kan detta funka?

Produkter
(logga in för att koppla)
RolandM skrev:
Det tog alltså mer än tre sekunder och ladda sidan Yvonne Rydings sida, vilket är betydligt mer än mitt tålamod på ett bredband. Jag valde därför inte att ödsla mer tid på dessa sidor.
Tre sekunder? Det är väl ungefär max vad jag orkar vänta också. Kanske ännu kortare; ser jag en stapel och ordet "laddar" brukar jag oftast stänga direkt.
Don´t waste my time...
 
Mina synpunkter:
En sida så som Peter Dahls skulle fungera, jag skulle inte sluta surfa bara för att det tar för lång tid att ladda sidan. Yvonne Rydings sida är i detta avseende et lysande exempel på hur det inte borde vara. Dessutom fungerar YR's sida inte med Mozilla under Linux.

Jag är lite undrande vem som egentligen gör vad i detta sammanhang. På referenser.com framgår (om än dåligt) att det är Yrkesregistret som gör sidorna. Fast på en del av de sidor som de länkat till från referenser.com står uttryckligen det att det är WCP som gjort sidorna. Ven har gjort vad?

En person jag träffat i samband med en hemsidekurs har haft kontakt med Yrkesregistret/Comitnet (de uppträder tydligen under två namn) och har under en tid haft sitt företags hemsida på deras server. Nu vill han flytta till en annan server och peka om domänen. Det kan han få göra, för cirka 4000 kronor. Min gissning är att det inte är han som äger domänen utan Yrkesregistret/Comitnet. Om det skall vara så borde det framgå klart och tydligt i papprena.

En sak jag tyckte var irriterande med två av sidorna som det länkats till från referenser.com är att de slösar bort min skärm: YR och Helene Schmits sidor använder bara en liten del av skärmen. Varför? Om jag vill surfa med en frimärksstor använd skärmyta så väljer jag att använda min mobiltelefon. Om jag vill ha en stor skärm använder jag datorn. Varför skall då sidan bara använda en liten del av skärmens yta till något 'produktivt'?
 
Om jag ger yrkesregistret i uppdrag att fixa en sida åt mig. Som funkar i stil med Peter Dahls utan popup.... och med speciellt direktiv från mig att den skall vara snabb!

Kan ni sen då testa att köra den hos er i era olika datorer, operativ, och browsrar och kolla att det funkar innan jag godkänner det?
 
Tack för informationen!
Nu var det i mitt fall tal om en se-domän, men jag är relativt vaken och skall vara observant.
 
Har man inte tid, ork eller kunskap om att bygga hemsidor så finns det många färdiga s.k."Templates". De är betydligt billigare än proffsbyggda sådana.
Visst...den tar kanske lite mer tid att få personlig än en specialdesignad dito men om man inte är beredd att lägga ut en massa kosing så är det ett bra alternativ.
Kolla tex in:
www.4layouts.com
www.4templates.com
www.templatesmonster.com

Kolla även in:
www.dahlin.info
Billig kille med mycket kunskaper om design.

Hoppas något av det kan hjälpa dig...eller kanske försvåra :D

Tommy
 
Det var inte tänkt som jobbraggande :)

XHTML + CSS underlättar främst för kodaren. För dig tillför det snabbare laddning av sidorna (spelar kanske inte nån roll om man inte har mycket träffar) och förhoppningsvis lägre kostnader för att få sidan gjord åt dig.
 
Janne - tycker du det ser bra ut själv och är värt priset. Kör på. Sen finns det ju några saker som alltid är bra att tänka på.

Snabb laddningstid - inte för tunggrodd.

Grafiskt snygg och att den reflekterar något du medvetet valt och vill stå för. Less is more funkar oftast bäst.

XHTML/CSS - relativt framtidssäkert, finns färdiga standarder så det ska fungera likadant i olika webläsare. Kanske inte alltid det bästa ur kodningssynpunkt för grafiska sidor.

Popup-fönster - INTE

Uppdatering av bilder - lätthanterligt för dig, du bör kunna ändra antal och gallerier själv på något sätt. Helst genom att bara slänga upp i en katalog.

Läs den finstilta texten i eventuella kontrakt noga.

Det var väl lite tankar från mig. Lycka till.

I PS Elements 2.0 och i de flesta bildbeh pgr så kan man ju skapa Webbgallerier. Tyvärr så anser jag att det i PS Elements 2.0 var ganska B.

Så jag "byggde" om det själv. Funkar precis som vanligt men utan massa onödiga "textfält" som gör att bilden hamnar så långt ner på sin tex. hemsida.
Jag gjorde precis samma sak när jag skulle bygga mitt första galleri för snart ett år sedan. Nu håller jag på att bygger om igen, den duger som personlig hemsida men inte för något annat, men layouten är ju lätt att ändra då det är xhtml 1.1 och Css2 rakt igenom, inklusive det photoshop spottar ur sig numera. hex edit i pluginen och ändring av mallen bara. Designen på sidan är dock en första omgång. Ska slänga upp lite vettiga gallerier och bygga en helt ny portfolio på sin egen site.

http://www.damocles.nu/portfolio/index.asp
 
När jag läste om Yrkesregistret så fick jag genast kalla vibbar utan att riktigt kunna sätta fingret på det. Sen kom jag på att det nog var dom som var i hetluften i plus för ett tag sedan pga att dom kontaktat företag och debiterat dom tusentals kronor för att vara med i deras företagsregister. Nu är jag inte helt säker på att det var just yrkesregistret det handlade om men en snabb sökning på nätet besannade några farhågor om yrkesregistret som tydligen även går under namnet comitnet.
Läs t.ex.

http://idg.se/globalincludes/applik...&soktext=yrkesregistret&kalla=IDG&image=S%D6K

http://idg.se/tjanster/artikelforum/default.asp?art=20041027153734_CS

http://www2.cint.se/webbbs/nyansl/config.pl?read=13014

http://www2.cint.se/webbbs/nyansl/config.pl?read=13177

http://www.idg.se/ArticlePages/200402/20/20040220165927_CS/20040220165927_CS.dbp.asp

Efter att ha ögnat igenom dessa diskussioner och artiklar skulle jag inte ta i yrkesregistret med tång.

mvh
David
 
Senast ändrad:
Arleklint skrev:
Jag har fått erbjudande om att få min hemsida designad och upplagd genom ett företag som presenterar följande referenser.

http://www.referenser.com
Jag skulle inte ta i dem med tång, de jag tittat på är fulla med fel (Yvonne Rydings sida blir t.ex helt blank här) och de flesta validerar inte alls i http://validator.w3.org/

Det här är ju inte så imponerande för någon som vill visa referenser: http://www.shorl.com/jastoletiropru

Edit: Handlar det dessutom om bluff-företaget är det ju inget snack om saken.
 
Jag skulle inte heller anlita det här företaget.
Man har dessutom har denna texten i sin källkod på alla sidor "<!-- All copyright till hemsida och undersidor tillkommer www.comitnet.se-->" vilket nog borde göra att de flesta här på fotosidan skulle ha några väl valda ord att yttra...

När det gäller designen på bla YRs sida så är den inte alls bra. Popups som blockas och när man väl kommer in så fladdrar fönsterna runt och ändrar storlek, ska man förstora en bild så är det ytterligare popup som hoppar runt. Jag blev inte alls speciellt imponerad.
 
Naturligtvis har de rätt att copyrightskydda sin kod; det är ju inte bilderna som skydddas med den texten. Dock anses HTML-kod och vanlig webblayout inte ha verkshöjd - programkod som tex Javascript kan dock ha det.
 
Hej alla.

Jag gick ju på detta innan jag läst allt - så jag tänkte att jag får försöka göra det bästa av situationen.

Alla som vill får väldigt gärna ge kommentarer om detta första utkast från yrkesregistret. Det finns en del som jag vill ändra på och som inte blev som tänkt. Men eftersom jag inte kan någonting om det här med hemsidor så kanske ni känner för att hjälpa till.
Bildvalen är preliminära för att se exempel men det kan jag senare byta själv.
Men tyck till om allt ni känner för.
Tack så jättemycket. Är ju ny på området och har mycket att lära och bygga upp - är ännu på mitt första år.

fotografwiwi.com


Häls w.
 
Supersnygga bilder och ett enkelt och funktionellt upplägg.

Men fixa stavningen på "graphic design".
 
ANNONS
Januarirea hos Götaplatsens Foto