Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hur bra funkar automatiken på Sigma EF-500 DG SUPER?

Produkter
(logga in för att koppla)

Kalle W

Medlem
Behöver en blixt och de två modeller som är intressanta är Sigma EF-500 DG SUPER och Canon 430EX.
Användningsområdet är saker (bilar) i rörelse under nattetid med endast vägbelysning som belysning. Har inte speciellt mycket tid att stå och mickla med kompenseringar eller andra inställningar utan vill att automatiken ska fungera bra.
Tanken är att jag inte ska få alltför kraftig blixteffekt på bilderna, utan vill förstärka det ljus som finns. Är det befintliga ljuset alltför dåligt ska ju naturligtvis blixten kunna kräma på.

Sigman verkar vara den mest kraft och har också möjligheten att använda mer avancerade inställningar där det behövs, men hur kommer den funka med automatiken (E-TTL)? Kameran det ska sitta på är en 350D

430EX är det ett säkrare kort, eller bara en svagare och dyrare blixt?


/Kalle
 
Det finns massor med trådar om "Sigma vs Canon" (sök).

Ett kort svar, Sigmablixten är extremt prisvärd. Hör och häpna, den har bättre utlysning än Canons mer än dubbelt så dyra 580EX.
 
Tack för svaret!

Det blev Sigman, tillsammans med batterier och Omnibounce. Nu är det bara hålla tummarna för att Cyberphoto kan leverara innan helgen och att man blir nöjd med grejerna :)
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.