Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hjälp angående Panasonic DMC-FZ8

Produkter
(logga in för att koppla)

Stradale

Medlem
Hejsan!

Jag är nybörjar fotograf och ska byta min ixus 70 till en med bättre spec. Jag är intresserad av Panasonic DMC-FZ8
http://www.smartson.se/test/digitalkamera/panasonic-dmc-fz8.htm

Den passar mig bra i pris, men jag har läst mycket om att den har problem med ISO-värden. Jag har inte så mycket erfarenhet av fotografering och jag vill kunna utvecklas med min kamera. Enligt vissa tester så har kameran problem med brus vid ISO-400, t.o.m vid låga ISO-200 enligt vissa.

Är det någon med mer erfarenhet som kan ge en bedömning av kameran? Jag undrar även hur stor relevans det låga ISO-talet har om man vill fotografera både natur och inomhusbilder.

Är tacksam för alla tips!

Tack på förhand!
 
Stradale skrev:
Hejsan!


Är det någon med mer erfarenhet som kan ge en bedömning av kameran? Jag undrar även hur stor relevans det låga ISO-talet har om man vill fotografera både natur och inomhusbilder.

Är tacksam för alla tips!

Tack på förhand!



Ska du fotografera inomhus och det är det minsta dåligt upplyst och du inte anvädner blixt så har ISO kvaliten synnerligen stor betydelse.
 
Hej!
Jag köpte en DMC-FZ8 i våras för att ha en mindre kamera. Jag är ingen specialist men jag ser ju klar skillnad på bruset som kommer vid de värden Du nämner jämfört med min Canon 350. Jag är ändå nöjd med kameran, jag försöker att hålla mig till ISO 100, max 200.
Kameran har fått kritik för dålig bildkvalitet och för hård JPEG komprimering. Jag fotar i RAW-format och tycker bildkvaliten är hyfsat bra. Att kameran hade RAW var just anledningen till att jag köpte kameran. Om inte RAW är intressant för Dig har det ju kommit andra långzomare som har fått något bättre kritik. Bruset brottas visst alla långzommare med.
 
Ok tack för alla svar:)

Jag funderar lite på om man vill ta exempelvis kort på solnedgångar när man vill ta motljus, hur ISO-värdet påverkar bilderna?

Tack återigen!
 
Iförhållande till ISO 100 så fördubblas mängden ljus som hamnar på sensorn om du använder ISO 200 förutsatt att övriga inställningar är lika.

Canon S5 IS finns ju också.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.