Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hitachi md 2gig skrot?

Produkter
(logga in för att koppla)

Neo

Aktiv medlem
Tog några kort idag som jag gick igenom i kameran,plötsligt kommer följande medddelande upp: "card error" wtf...stänger av kameran slår på igen då står det "unable to use card" *suck* *stön*, köpte md 9juni i år tagit ca 800kort, kortet har alltid suttit i kameran, aldrig tappat kameran....tänkte prova med en kortläsare imorgon och se om det funkar..skitgrejer
 
Nån sån har jag inte haft, men min första Hitachi 1 GB la av efter 2 mån. och skickades in på garantin. Fick en ny som började krångla redan efter några dagar. Nu sitter den i handdatorn. I kameran endast CF-kort. Katastrof när bilderna försvinner :( Efter mina dåliga erfarenheter varnar jag alla. Krångelprocenten verkar vara ganska hög.

Jag fick problem även med kortläsare förresten.
 
Kanske har jag haft tur...eller så är det IBM:s Microdrive man ska välja.
Jag har haft min 1 Gb sedan mitten av 2002 (kostade fläsk då) och aldrig märkt något problem. Används flitigt i en Canon G3 och en Dimage 7Hi.
 
Vill bara påpeka att Hitachi har köpt hela IBM´s disktillverkning. Samma sak bara nytt namn på hårdvaran.
 
R.I.P

Blev inte bättre med kortläsare + photorescue pro bara tuggar o tuggar..stendött.
 
Jovisst, en ny är redan påväg, men det är surt
att förlora bilderna, inget superviktigt men ändå.....
 
Om du verkligen vill ha tillbaka dina bilder (läs: är beredd att betala rejält för det...) finns det ju företag som specialiserat sig på att återskapa data från allvarligt skadade diskar, t ex Ibas (och nej, jag jobbar inte där).

Men billigt är det ju som sagt inte.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.