Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Hemsidor med tips om ljussättning

Produkter
(logga in för att koppla)

Hermelinen

Medlem
Hej.

Söker hemsidor med studiobilder och hur de ljussatt, helkropps och ansiktsporträtt.
Jag har sökt men hittar inte.
Jag vet att det finns ett forum där folk fyllt på med eget meterial och hur de satte upp ljuset.
Allt sånt är jag väldigt tacksam för.
 
strobist.blogspot.com, allt du nånsin kommer behöva. Kolla även deras disussionsforum på Flickr för ännu mer information och inspiration.
 
på youtube finns det en hel del bra instruktionsvideos, jag har lärt mig mkt. därifrån! sök bara på photography och studiolighting
 
Fanns mycket användbart på dessa sidor, även jag tackar för dessa tips.

Nikon har tagit fram en liten broschyr om sina blixtar och hur man anväönder en eller flera för att få fram olika belysningar. Jag har den i elektroniskt format. Beskrivningarna i den funkar lika bra för Canon blixtar. Jag skulle kunna emaila den till dig.
 
finns ett bra citat ungefär som "att plåta 1h ger mig mer kunskap än att läsa 100 timmar på nätet". Tror inte det finns genvägar mer än att nöta nöta i studion. Det finns så många faktorer att ta hänsyn till att det är svårt att skriva nån bra guide till det. Så klart är teoretisk grundkunskap absolut livsnödvändig, men tror att "real life experience" är än mer värt. Att gå en av Jannes kurser eller hyra in sig i en studio är en god ide´ för att ta sig vidare. Att leta inspiration på nätet är dock svårslaget..

Tror att herr Fogelberg har en plats ledig i sin studio, han är också en erfaren ljussättare.. hör med honom.




>>>> Cronholm En sådan mottages väldigt gärna

När det gäller länkarna sedan så har jag bara på ett par timmar lärt mig otroligt mycke om ljussättning bara at titta på hur andra har gjort i detta forum [http://www.modelmayhem.com/po_big.php?thread_id=96872&page=26]
 
Ljussättning, diagram och exempelbilder

Hej, har faktiskt börjat vara duktig och dokumentera fotograferingar jag är nöjd med så jag kommer ihåg hur jag gjorde. Försöker lägga upp nya exempel med diagram och vilken utrustning som användes på min blogg med jämna mellanrum.

Här är ett exempel på en modellfotografering jag gjorde för ett tag sedan:
http://www.stefantell.se/blogg/2009/01/modellfotografering-i-fotostudio-m-diagram/

Har också ett set på Flickr med samma innehåll:
http://www.flickr.com/photos/stefantell/sets/72157612323337297/detail/

Exemplen är tagna med studioblixtar, men det går såklart att genomföra med mindre blixtar också.

Hoppas det är till någon hjälp.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.