Annons

Häftigt skåpsfynd !

Produkter
(logga in för att koppla)
Tittade på en gammal tråd.
Har du lyckats framkalla filmen? Jag tror nämligen att det går att framkalla C-22 hos ett bra fotolabb, de måste dock höja temperaturen vid framkallningen. Inför ett vätskebyte så kan de eventuellt göra detta. Jag lämnade för en tid sedan i en rulle under ungefär samma vilkor som du fast från en Contax III och jag har för mig att den var C-22. Tyvär var den skadad så det blev inget resultat. Det kan i alla fall vara värt ett försök.

Mvh
Daniel Nordenskjöld
 
Hehe, jo det är nog försent med tanke på att jag använt den till att lära mig ladda film i kameran =D
 
Process C-22

Synd att filmen har fått bli övningsobjekt, här finns annars ett företag som har specialiserat sig på gamla utgångna framkallningsprocesser.

Process C-22

Har själv anlitat dem för att framkalla en rulle som jag också hittade i en gammal Rolleicord. Tyvärr var den ljusskadad efter alla år så det var lite bortkastade pengar men det var ju inte framkallarfirmans fel, de uppförde sig mycket proffsigt hela vägen.

Så... Din filmrulle som har fått bli övningsobjekt kanske trots allt gjorde större nytta som övningsobjekt :)

/Tomas
 
Justus skrev:
Jaaa, ni hörde rätt :) Farfars gamla (bortglömda) rolleicord IV från -52 (använde serienumret för att modell- och årsbestämma den).

Har också ett serienr på en Rolleicord. Hur fick du fram årsmodell?
Har sökt på nätet utan resultat.
 
Justus skrev:
"fungerar bra" vet jag inte om dom gör, men slutaren fungerar, dock för slö på de "slöa" tiderna, något man kan åtgärda själv kanske?

Har du tur så är det bara dom längre tiderna (under 1/15) som slöar, inte helt ovanligt att dom snabbare tiderna går bättre, i så fall så får man hålla sig till dem & kanske kompensera på de längre...

Vet inte vad värdet på en sådan kamera kan vara men om den ser fräsch ut så tycker jag att du ska kolla upp vad en service kan kosta, att köpa en annan är ju alltid lite hazard eftersom den kanske också behöver service. Fixar du till din så vet du att du har en fräsch kamera!
 
Jovisst Larsa, men jag hade tänkt köra några rullar genom den först, se hur jag trivs med kameran, samt om mellanformat är min grej! Sedan kommer en eventuell service, kanske :)
 
Justus skrev:
Jovisst Larsa, men jag hade tänkt köra några rullar genom den först, se hur jag trivs med kameran, samt om mellanformat är min grej! Sedan kommer en eventuell service, kanske :)

Jag ska också testa om MF är min grej, har just lämnat in mitt nyinförskaffade H-blad 500C-hus för renovering så får vi se sedan. Ska bli mycket spännande!

Lycka till!
 
Grattis, Justus!

Din Rolleicord IV har troligen serienummer mellan
1344051 och 1390999 och byggdes 1953 eller 1954.
Det var med IV:an objektivet 3,5/75 Xenar kom.
Detta objektiv är Schneiders svar på Zeiss' legendariska Tessar och troligen av samma höga klass.

Här får Du en länk:

http://www.geocities.com/heidoscop/rolleicord_iv.htm
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.