Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotoutställning Ellenö Galleri

Produkter
(logga in för att koppla)

jansta

Aktiv medlem
Ellenö Galleri ställer ut på temat
”Det vackra finns runt dig”
Utställare: Fotograf Gunnar Aus Göteborg & Jan Stalfors Färgelanda
Period: 27 januari – 21 februari
Öppettider: tisdagar-fredagar 13-18 Lördagar 10-15

Utställningen ”Det vackra” inspireras av alla de värden som finns runt var och en av oss. I tider när fokus ofta ligger på problem och det som inte är bra behövs motvikter. Tron att allt är bättre och finare om det ligger på annan plats på jorden är fel. Många väljer att sluta se, slutar att leva i vardagen och istället bara finns. Existerar genom arbete och rutiner i vardagen, orkar inte se sig omkring.

Håller Sverige på att få en ny nationalkaraktär, kommer svenskarna att gå om finnarnas melankoli och vemod. Är det osvenskt att unna den egna själen lite humor och skönhet, är det fel att tycka att livet är vackert?

Utställningen tar fasta på det enkla, vackra och naturliga som finns i rikt mått runt oss alla. Den vill ge glimt av avslappning och skönhet i vintermörkret och påminna om det som ligger framför oss. I galleriet finns tid och är en plats för meditation och tänkande.

Fotografen Gunnar Aus kommer från Göteborg och arbetar som läkare på Sahlgrenska. Under 80-talet tillbringade han mycket tid vid och på vattnet. Seglandet förde honom till många vackra och ibland också unika platser. Att ständigt ha så många fina vyer i blickfånget gjorde honom nyfiken på möjligheten att försöka fånga allt det fina för att kunna dela med sig. Det var då naturligt att börja intressera sig för fotograferandet. Detta kulminerade under en segeltur på egen köl ifrån Sverige till Västindien och tillbaka igen under 1986-87. Förutom oändliga möjligheter till foto så gav långa nattpass vid rodret under tropikens himmel rikligt med tid att få tänka tankar till slut, en ovanlig lyx i denna tid. Han har en säregen förmåga att fånga de fina detaljerna runt sig och göra det tillgängligt för andra. Det visar sig då han ofta syns placerad ibland annat tidningen Foto:s insändartävlingar.

Jan Stalfors kommer från Färgelanda och är intresserad av kultur. Det enkla och många gånger ”icke synliga” försöker han fånga i sin fotografering. Hans intresse är både människor och natur.

Ellenö Galleri finns 11 mil norr om Göteborg och 2 mil nordost om Uddevalla

Vägbeskrivning
Väg 172 mot Färgelanda
Avfart Golfbana,
Kör 400 m, vänster -skylt visar
Ellenö Interiör&Galleri
0528-20075
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.