Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Fotobutiker New York, Manhattan

Produkter
(logga in för att koppla)

Johan Falk

Medlem
Hej!

Tänkte kolla om någon kan tipsa om bra Fotobutiker i New York, skall dit om ett par veckor.

Är ute efter ett Canon EF 17-40mm f/4L USM.

Myvket tacksam för svar
 
B&H och Adorama är väl de mest välsorterade och kanske billigaste, men J&R ( http://www.jr.com/ ) har också en hel del kameror och gluggar och har nog dessutom bättre helgöppettider än de andra två som är stängda på lördagar. J&R är dock uppdelad i flera butiker med olika ingångar i samma hus och det gäller att välja den ingången/butiken där de säljer DSLRer i källaren, de andra butikerna säljer nog mer kompakter och hemelektronik.

Det finns även 17th Street Photo ( http://www.17photo.com/ ) som ligger rätt nära Adorama, men den kan vara svår att hitta eftersom den ligger några trappor upp i en risig trappuppgång bakom en anonym port. Man går igenom Adoramas grannbutik, pappersbutiken Friedman's-nånting, från 18th till 17th street och sedan ligger 17th Street Photos port ganska nära på andra sidan gatan.
 
Kul, jag har handlat för en mindre förmögenhet hos B&H. Tänk på att priset som är angivet på hemsidan och även på prislappen i butiken inte inkluderas "sales tax"(moms) som du måste betala om du köper en vara över disk eller beställer från samma delstat. Tax i NY är 4 % om man denna sida stämmer : http://www.taxadmin.org/FTA/rate/sales.html
Lyka till.
 
Precis, men får se om jag ska ta det i USA eller om jag köper från England där priset nästan är det samma plus att du har du garanti på kameran och inte bara objektivet som om jag köper i USA och sen behöver jag inte vara rädd att åka fast i tullen om dom märker att jag köpt den i USA men den chansen är liten om du har kameran i västa och inte i kartong.
 
Jag har handlat på J&R de senaste gångerna jag varit i NY. Mycket trevligare personal än B&H som har varit sjukt otrevliga när man inte vetat exakt vad man ska ha när man går in! B&H kan vara marginellt billigare dock.

Annars ett tips för att slippa skatten är att beställa från en stat till en annan om man har möjlighet. Kräver väl iofs att man känner någon som kan ta emot paketet. Oregon är annars enda staten man slipper betala skatt.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.