Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

fota soppor

Produkter
(logga in för att koppla)

billson

Ny medlem
Hej alla duktiga fotografer,

Är ny här på fotosidan och skulle bli väldigt glad om jag kunde få lite tips runt just soppor.
Jag tänker tex på ljus, tillbehör, skall man variera miljöerna typ kök, matsal eller satsa på så enhetligt som möjligt, optik, etc etc,
Är inne på att köra med naturligt ljus (fönster) så mycket som möjligt.
 
Jag vill minnas att jag läst något om att man bör fotografera soppor i kalla rum. Anledningen är enkel, men tar kanske ett tag att komma på: i kalla miljöer syns "röken" ovanför soppan i tallriken bättre än i varma miljöer.
 
Hej alla duktiga fotografer,

Är ny här på fotosidan och skulle bli väldigt glad om jag kunde få lite tips runt just soppor.
Jag tänker tex på ljus, tillbehör, skall man variera miljöerna typ kök, matsal eller satsa på så enhetligt som möjligt, optik, etc etc,
Är inne på att köra med naturligt ljus (fönster) så mycket som möjligt.

Kolla på Youtube, där finns tonvis med tips och tricks

http://www.youtube.com/results?search_query=food+photography+lightning&aq=f

http://www.youtube.com/results?search_query=food+photography+techniques&aq=0&oq=food+photography+

http://www.youtube.com/results?search_query=food+photography+soups&aq=f
 
Blixt rakt ovanför soppan som står ner och reflekteras i tallriken kan bli läckert (hehe..) - såg någon bild på flickr där en tagit en sådan bild på en lite tunnare (inte så röd) gazpacho - blev riktigt snyggt, men tyvärr hittar jag inte bilden just nu, men lek med ljuset är nog tipset för det är nog det det finns möjlighet att göra något annat än bara en slät platt spegel av bilden.
 
ANNONS