Annons

Första tillbehöret, objektiv vs. blixt

Produkter
(logga in för att koppla)
Det här är helt och hållet en smaksak. Skulle jag själv välja skulle jag välja objektivet då jag alltid fotar i befintligt ljus.
 
Tack för alla svar!
Jag kan nog inte säga att jag är mindre fundersam på vad jag ska välja nu.

Det väger väldigt jämt.
-möjligen något mot objektivet.

Jag ska se i butiken imorgon om jag kan få testa objektivet.
Blixten har jag testat, och var faktiskt positivt överraskad av vilken skillnad denna lilla blixt gjorde mot den inbyggda.

Det får nog bli impulsbeslut imorgon, om jag inte fått fler tips inatt eller imorgon bitti.

Tack för hjälpen!
 

Jag testade denna blixt idag, och med tanke på att den är i ungefär samma prisklass som 270EX, så vill jag påstå att det inte finns någon annledning att köpa 270 framför Nissin DI622.
(Bortsett från att den är väldigt liten och smidig).
DI622 blir nästa inköp! :)


Det blev objektivet!
Den är plastig som bara den, och af:en låter som ett litet hackigt grusverk, men vlika bilder!
Den fyller i precis där jag saknar möjligheterna hos kit 18-55:an.
Ett perfekt köp!
 
Om du senare när plånboken tillåter väljer att köpa Nissin blixten så lämna gärna en kommentar. Jag är nyfiken på den och tror den skulle duga bra till mig. Jag själv är inte på hugget just nu:)
 
Jag är i valet och kvalet att köpa ett nytt tillbehör till min 450d. Nu kan jag inte bestämma mig mellan följande:

Canon EF 50mm f/1.8
Och
Canon Speedlite 270 EX

En extern blixt är alltid kul, och lyfter de flesta blixtbilderna. Men 270 EX är alldeles för lite blixt för att ge valuta för pengarna. Dels är den lite för svag för att kunna lysa upp ett större rum (exvis ett vardagsrum) genom att studsa den mot en vägg eller taket. Dels är den inte vridbar i sidled, vilket innebär att den öht inte går att studsa i taket om du tar en bild på höjden. Om du vill ha en blixt, så spara då några hundralappar till, och köp istället en 430EX. Den har "allt" du kommer att behöva de närmaste åren, utan att kosta skjortan.

MEN; ett ljusstarkt objektiv är också alltid kul. Just EF 50/1.8 är ruskigt prisvärt (även Mk II-modellen). Det innebär dels - om man tvingar sig att vänja sig vid det - att man lär sig använda benen eftersom man inte kan zooma. Men det innebär också att man kan fotografera nästan när som helst /utan/ att använda blixt. Det gör att man får med färgskiftningarna från glödlamporna, som tillsammans med det korta skärpedjupet gör att man får mer "dokumentär" känsla över bilderna.

Jag köpte ett 50/1.8 för flera år sedan, och fotograferar närmare 90% av mina bilder med det objektivet. Blixten är ett trevligt komplement, men jag rekommenderar dig att köpa objektivet först. Det gör att du kan ta helt nya typer av bilder.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.