Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Förhandsgranska RAW filer

Produkter
(logga in för att koppla)

AlexNerö

Aktiv medlem
Vad är bästa sättet som är tidseffektivt och bra att förhandsgranska RAW filer när man har typ fotat 50 bilder.. att öppna dem i PS och titta på varje tar mycket tid och man vill ju enkelt få upp en bra bild att titta på så man kan deleta de som är dåliga,, i windows förhandsgranskare får man så dålig kvalitet.. Vad använder de som processerar lite mängd på bilder för att det ska vara enkelt..
Har CS4 och NX2
Mvh Alex
 
Bridge är alldeles utmärkt,du kan välja att se bilderna från små till stora, sortera, märka etc.Ha mallar färdiga för metadata etc etc.
 

Bilagor

  • bridge1.jpg
    bridge1.jpg
    33.9 KB · Visningar: 767
Om man använder Nikon, är Nikon View NX bra till förhandsgranskning. Gratis att ladda hem. Programmet är mycket snabbt, och visar nef-filer på det sätt som kameran skulle renderat bilden. Även Capture-justeringar visas korrekt.

Jag har ett arbetsflöde där View NX används ungefär som "Library-läget" i Lightroom. Capture NX används till samma justeringar som develop-modulen i Lightroom. Då nef-filerna är justerade och sparade exporterar jag ut jpeg-varianter, som sedan indexeras i Lightroom.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.