Annons

Fågelidentifikation från fjädrar, pilgrimsfalk?

Produkter
(logga in för att koppla)
Jag hittade dessa fjädrar i närheten av några häckande pilgrimsfalkar. Vad tror ni, kommer de från en pilgrimsfalk som fått sätta livet till eller är det från något av deras byten?
 

Bilagor

  • 1.jpg
    1.jpg
    20.3 KB · Visningar: 3,910
Fjädrar är svårt, men det finns väl specialister på det mesta, dock inte jag.

Rent spontant känns det som att det skulle kunna vara någon slags hönsfågel det skulle det även kunna vara någon bekasin/morkulla (tycker dock att fjädrarna är för stora för det). Eller så kan det vara något helt annat...svårt som sagt!

Beskriv gärna terrängen där du hittade fjädrarna och kanske i vilken del av landet (men inte exakt lokal, pilgrimsfalk är en mycket känslig art som du säkert vet).

// Daniel
 
Det är på västkusten och jag fann fjädrarna högst upp på en 60 meter hög klippbrant, boet är på ungefär 30 meters höjd. Man kan ta sig ditt utan att störa dem genom en tätt granskog.

Uppe på själva höjden är det blandad tall, gran och bokskog. Lite längre bort häckar det fiskgjuse och jag har hört berguv i området men vet inte exakt var/om den häckar där. Några kilometer längre bort är det åkerlandskap.

Största fjädern är 11 cm lång.
 
Ja någon uggla kan också tänkas att det är. Du skriver att berguv finns i grannskapet; det är ju en art som är känd för att plocka andra ugglor tex katt- eller hornuggla.

Trevligt område verkar det vara iaf, med dessa häckande arter...kul!

// Daniel
 
tycker det ser ut som fjädrar från tjäder- eller orrhöna, skulle kunna vara någon dubbelbeckasin eller enkelbeckasin också.
spännande område med dessa arter, ordna gömsle och fram med tele´t ;).

//jonas
 
Min gissning är morkulla, i synnerhet om vi antar att den är tagen av pilgrimsfalken. Den slår ju sitt byte i luften och det gör orrhöna mindre troligt (förutsatt att fjädrarna faktiskt kommer från ett falkbyte). En orrhöna är också ljusare i färgen. En morkulla kan ju däremot sannolikt bli falkbyte när den sträcker in i gryningen. Den gissningen stöds också av sidan med fjädrar från morkulla på den mycket spännande länk du gav (tack för den!):

http://www.faunoekjmueller-magdeburg.de/FederSlg__Ubersicht/Waldschnepfe/waldschnepfe.html
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.