Annons

Färgproblem med RAW

Produkter
(logga in för att koppla)

wendel

Medlem
Hejsan! Jag har lite problem som jag tänkte mig att någon vänlig själ kunde hjälpa mig med. Det är så här att när jag tar bilder i RAW-format med min Nikon D70 och importerar dessa till Photoshop CS3 så startat Camera RAW, nu kommer problemet, när bilden dyker upp så är färgen liksom sepiatonad, det verkar som det är en annan färgrymd i Camera RAW. När jag sedan öppnar upp bilden i PSCS3 så måste jag gå in på, View - och sedan bocka för Proof Colors! så är det för övrigt med alla bilder, även jpeg. Hur gör jag för att slippa denna sepiatoning i camera raw?

http://img119.imageshack.us/img119/...ntitled1im0.jpg
Bild 1 - Bilden öppnad i Camera Raw

http://img259.imageshack.us/img259/...ntitled2wh4.jpg
Bild 2 - Bilden öppnad i PhotoShopCS3

http://img259.imageshack.us/img259/...titled22cp5.jpg
Bild 3 - Bilden i orginalfärg, förbockad Proof Colors under view.

/tack
 
Britt-Inger skrev:
Vad betyder RAW ?

RAW som i svenskans rå - råformat. RAW-formatet innebär att bildfilen du får från kameran innehåller precis det data som bildsensorn registrerade.

JPEG å andra sidan är ett format som genom smart reducering av data kan komprimera datat från sensorn så att bildfilen blir mindre. Därmed går viss bildinformation till spillo vilket det inte gör om man fotar i RAW-format.
 
har inte testat ps3 än, men det låter som att du har någon konstig färgprofil inställd som arbets eller monitor profil? (eftersom att du får rätt färg i proof setup) titta vilken profil som används där, och sätt den som arbetsprofil i photoshop
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.