Annons

Elinchrom D-lite 4 To go Set

Produkter
(logga in för att koppla)

PhotoGirl

Avslutat medlemskap
Jag har läst runt och pratat med fotografer jag känner och det verkar som det bästa att satsa på är Elinchrom för min del. Jag är inte nybörjare, men jag är inte heller yrkesfotograf. Jag vill utvecklas och har redan på mitt gamla studioset som numera är trasigt jobbat med olika andra ljussättningar, och vill inte bli låst i det.

Nu kommer lite följdfrågor som poppat upp. För er som vet och använder D-lite 400.

1. Jag kommer ha/har studio i mindre utrymme, och tänkte att eventuellt 400ws skulle kunna räcka. Softboxen/bouncern som kommer med, räcker det till helkropp med tillfredställande resultat?

2. Räcker ljuset för gruppfotograferingar på upp till 10 personer med D-lite 4?

3. Jag väger fram och tillbaka och funderade på om jag inte skulle ta BX/blixtarna för att inte låsa mig själv utan målet är att kunna jobba som fotograf i framtiden, men nu vill jag bara köra igång vid sidan av, lära mig och utvecklas. Där ligger det bästa paketet på 500/500ws och 13.700:-(se bifogad bild)

4. Vart köper man mest billigt och prisvärt Elinchrom? Var har ni köpt era studiokit?

Om det är något annat jag ska veta, så får ni gärna dela av er med dem erfarenheterna.

Vad hade ni gjort? Och hur tänker ni då?

Ha en bra dag!
Lisa
 
Senast ändrad:
1. Inga problem men för helkropp tycker jag att softboxen är för liten. Ett sätt att komma runt problemet är naturligtvis att köra med ett paraply även om ljuset inte blir precis likadant. Jag står själv i begrepp att köpa en oktabox för Elinchrome från Kaffebrus. Deras 150 cm kostar ca 1 200.- och lär vara bra.
http://www.kaffebrus.com/octabox-150-cm-94.html


2. Vet ej.

3. Har du de minsta tankarna på att plåta "on location" så tveka inte med BX. Just nu är det väldigt populärt och jag får frågan ca 1 gång i veckan just nu vilka möjligheter som jag har. Har tyvärr inte själv BX utan D-light.

4. Scandinavian Photo. Bra priser, väldigt bra service och ligger nära mig.
 
När du säger On location menar du då i studion eller att man är flyttbar?

Jag har kollat upp priserna på olika ställen på 500/500 setet. Och det är som följer:

13.495:- Scandinavian photo
13.750:- Aifo
12.975:- Cyberphoto

;-)
 
On location är att du släpar med dig blixtarna ut och då behöver du ett batteriaggregat.
 
Ohh shit, ja dem var ju intee gratis. hahahaha. Nä jag får börja i liten skala så jag får ett kapital att sedan utöka. =)
 
1- Besvarat av Michael
2- Vet ej tyvärr.
3- Köper du d-lite 4 nu och vill senare byta upp dig så kan du fortfarande använda de som sekundära blixtar för att belysa bakgrunden, hår eller liknande.
4- Jag köpte mina på blocket. ink en massa tillbehör, 5 i 1 reflexskärm på 105 cm, en stor kameraväska, bakgrundshållare och bomstativ + 2 st tygbakgrunder .... alltihopa för 9500 kr
Jag är jätte nöjd med de. Skulle definitivt rekommendera att du kikar på blocket, fick för mig att det var en som annonserade ett "D-lite 4 kit" för 5500kr . Annonsen är säkerligen kvar.

:)
 
Tack snälla! Ja där var t.o.m två annonser. Om det är rätt styrka på lamporna är det verkligen intressant. För jag bor halvvägs mellan bägge dessa orterna. =)

Tack för tipset!
Lisa
 
Nema problema :)
Kolla om blixtarna är av den nyare eller gamla modellen! Den nya kommer med en inbyggd fläkt för att kyla ner agregatet och förhinda överhettning.Till skillnad mot den gamla som saknade fläkten helt och då kunde den stänga av sig efter intensiv och konstant användning.
 
Det i Malmö är dem gamla, så dem blir det inte. Jag vill ha dem nya BXRI modellen. Göteborg har inte svarat mig så där vet jag inte vilket det är. ;-)
 
Det i Malmö är dem gamla, så dem blir det inte. Jag vill ha dem nya BXRI modellen. Göteborg har inte svarat mig så där vet jag inte vilket det är. ;-)

Japp
Håller med ovanstående.
Jag har ett set Dlite 4 med fläktar (to go set köpt på Foto/video ca 7000 vill jag minnas)

Har du inte redan köpt får du komma hit nån dag och testa i vår studio...
Utmärkta som för de som fotat innan men som är ny på blixtar, är ju bara att köpa på sig mer avancerade och starkare blixtar sen... finns ju en mängd tillbehör..
/ Jimmy i Malmö
 
Tackar! Jag har inte köpt än. Kollar lite möjlighet att kunna köpa det genom en väninnans ftg så jag slipper momsen. =) Det blir ju lite billigare då. ;-)

Var i Malmö är ni? Se om jag har möjlighet att komma förbi och testfotografera.
 
Norra Vallgatan 8 (ring på Studio 8) Vid drottningtorget...
mitt nummer är 0733245410
Ring så kollar vi när det funkar... :-D
/Jimmy
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.