Annons

Elgiganten

Produkter
(logga in för att koppla)
Det kan vara så jävligt att det är räntefritt till du missar/är någon dag sen med en inbetalning.
Efter det utgår normal kreditkortsränta på resterande skuld, 12-18% eller vad som är gällande idag.

Annars är ju 25-30:- i aviavgift en klassisk avgift man inte kan bli av med.

MM kort (Ikano bank kopplat till mastercard) helt avgiftsfritt och räntefritt på 12månader. Jag antar att de räknar med att kortet används även till annat än inköp på MM till mer normal ränta och på så vis generera inkomster.
 
Det handlar lite att leva över sina tillgångar och man gör det inte lättare för sig att köpa prylar på kredit. Bättre är det att ta lugnt med det och spara till bostaden i så fall. Man kan ju köpa begagnat.

Håller fullständigt med dig!

Förr liksom idag, - inga kontanta pengar - då har man inte råd!
När det gäller relativt små belopp och ren konsumtion, - inte när man skall investera i en bil, båt, bostad eller mark, då hamnar priset ofta mycket högre, ibland i miljonklassen.

Även om du då kan betala kontant, brukar ett lån ändå vara inblandat, eftersom det blir billigare, när dina egna surt inarbetade pengar kan ge en högre avkastning än det tagna lånet.

Det har ingen koppling till, om man är född med "guldsked i munnen", någon i släkten måste väl i början, ha startat med ”tomma händer”, den personen köpte säkert alltid kontant!

Elektronikkedjorna har få kronor i förtjänst, på sina sålda varor, de tjänar miljoner per år däremot på kredittjänster och specialförsäkringar, det är så marknaden fungerar.
Strunta i dessa specialförsäkringar och var kall, när du ser en häftig pryl, börja spara till den, i månader, när den är betald kontant är prylen helt din egen!

Varför tror du, att elektronikkedjorna har en massiv reklam i dagspressen?
För att få in dig i fållan till ett spontanköp, - som du kanske ångrar dagen efter, då är det försent!
 
Kan ju också vara att eftersom El-Giganten inte har skulden mot kunden utan får sina pengar från kreditgivaren så har dom ökat både sin omsättning och volym. De fick sina pengar, kunden fick sin vara, och kreditgivaren har så låga omkostnader att de kan gå runt på skitmarginal.
win, win, win för de som vill.

Det verkar inte vara mycket till Win,win. Elgigantens bolkslut för 2011 visar
-304,17 miljoner SEK.
 
Juat nu är det nog så att vi kan handla billigt därför att det är storkrig i elektronikbranschen.

Här är de senast kända boksluten:
Elgiganten -304,17 miljoner SEK
MediaMrkt -185 miljoner SEK
OnOff konkurs (-152 miljoner SEK)
Expert -72 miljoner SEK
Siba -81 miljoner SEK.
 
Visst, du har kollat rätt!
De går minus i Sverige, men utan kredittjänster och specialförsäkringar skulle resultatet ha varit ännu sämre.
Hur länge håller dessa tjänster igång verksamheten, egentligen?

Det är väl snarast så att de har så dålig likviditet att de tillgripit factoring och det är långt ifrån gratis för företagen. Det brukar sluta i KK förr eller senare.

Det som pågår är snarast att internationella giganter håller på och rensar marknaden, genom att finansiera sitt svenska dotterbolag med vinster från andra marknader, från lokala aktörer för att sedan köra en helt annan prisbild när detta är gjort.
 
Vem som helst kan utan några som helst kunskaper i matematik, räkna ut att ett avbetalningsupplägg ALDRIG kan bli billigare än kontantköp. Ingen affärsdrivande verksamhet skänker bort pengar, eller hur? Alltså - ju sämre ekonomiska resurser du har, desto större anledning att ALDRIG köpa konsumtionsvaror på kredit. If you can't afford it today, save and wait!"

/ mvh FiCa1
 
Det är tydligen en hel del som lägger inlägg här som har erfarenhet av vad som händer om man missar en avbetalning. Handla på det sätt är bäst för din ekonomi. Om du köper på Elgiganten eller på i en fotobutik har ingen större betydelse. Fotobutiken är bättre när du
ska köpa tillbehör mm.
Lycka till med ditt köp.
Lasse
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.