Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Dell U2713H eller Eizo EV2736W

Produkter
(logga in för att koppla)

minimunk

Aktiv medlem
Ska köpa en till skärm, 27tum, som ska lämpa sig väl för fotoredigering. Kan tänka mig att lägga runt 7 000 kr max. Jag har idag en Dell Ultrasharp U2711 som jag upplever levererar ganska bra, men jag vill såklart att den nya skärmen ska vara ännu mer pålitlig.

Efter att ha läst runt lite så står jag nu och väger mellan Dell UltraSharp U2713H och Eizo FlexScan EV2736W. En del verkar skriva att de upplever Eizon bättre när de jämfört just dessa skärmar, men Eizon verkar bara täcka 97% av AdobeRGB medan Dellen tar 99%. Dellen klarar dessutom NTSC (vad nu det är...?) bättre på pappret än vad Eizon verkar göra. Dellen har 10bitars färgdjup, Eizon bara 8bitar.

Som ni kanske hör så lutar det mot Dellen, men det känns som om jag missar något viktigt eftersom folk som sett båda rekommenderar Eizon. Var lurar jag mig själv? Hur bör jag tänka?

Dellen på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1578515

Eizon på prisjakt:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=1447060

Om ni tänker på någon annan skärm när ni läser det här så rekommendera gärna.
Tack för hjälp!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.