Annons

D90 - Senast tagna visas ibland när man tar nytt kort

Produkter
(logga in för att koppla)

Wedoh

Ny medlem
Hej,

Jag hjälper en vän med en Nikon D90 som från början har ett problem som inte gått att åtgärda på service.

Problemet är att när man tar en bild ibland så ser man istället den senast tagna bilden på displayen, eller "mappen är tom" om inget kort är sparat. Problemet är inte konstant och när problemet uppstår så går det inte att aktivera "Lv" (live) läget. Problemet uppstår nästan varje gång man startar kameran men även vid andra tillfällen.

Lösningen är att ta en rad bilder i sträck tills att bilderna sparas. Ibland precis efter att det börjar fungera så blir det märkliga artefakter på 1-2 bilder. Det skumma är att på kameran så ser man artefakterna och detsamma i datorn när man fört över bilderna, men sen när man öppnar upp dom i tex paint eller ett visningsprogram så försvinner artefakterna, som att de bara var tillfälliga och digitala.

Ett exempel på vad man ser i i kameran och i windows mappens förhandsgranskare, och hur bilden egentligen ser ut när man öppnar den. Där bilden längst upp till vänster uppstår först direkt efter att bilder börjas sparas igen och sedan följer korten man tar därefter med lite förbättring för varje bild: https://dl.dropboxusercontent.com/u/4384939/Kamera fel.png

Att återställa och formatera hjälper inte, och flera minneskort har testats. Enheten har haft service två gånger och är kanske för gammal för att reklameras nu. Eller visst är det 3 år reklamationsrätt?

Någon som varit med om samma problem eller har något bra tips?

Tack på förhand

/Johan
 
Senast ändrad:
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.