Annons

Canon ST-E2 eller kaffebrus-radiosändare

Produkter
(logga in för att koppla)

matttew

Medlem
Som sagt. har blivit lite tveksam. har beställt en speedlite 580ex och en canon ST-E2 sändare. Men fick läsa om Kaffebrus radiosändar paket, som ska passa till 430+580ex då, och började undra någon som har erfarenhet av dessa 2? Vilken skulle ni tagit om ni ska fota absolut mest ute. Jag har inte en susning som vilken som fungerar bäst osv. Så skulle vilja ha lite hjälp! :)

http://www.kaffebrus.com/radiosandare-for-hot-shoe-blixt-386.html

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=317615

Där är dem 2 olika sändarna. Har jag gjort rätt när jag beställt canons st-e2?
 
De två varianterna är inte riktigt jämförbara. ST-E2, som jag själv har, medför att blixten arbetar med E-TTL medan Kaffebrus sändaren "endast" löser ut blixten utan att göra någon TTL mätning. Det fungerar såklart alldeles utmärkt om mna mätt upp ljuset och ställt in det först men vill man inte det är ST-E2 att föredra. Nackdelen med ST.E2 är den begränsade räckvidden utomhus, inomhus fungerar det oftast bra så länge blixten står i samma rum som man har kameran i.

Hoppas att svaret kan vara till någon hjälp.

Jonas
 
tack för det svaret jonas. Kan du säga på ett ungefär hur långt bort man kan ha blixten utomhus? för fotograferat mycket skidåkning/skoter. Så behöver komma bort en bit från blixten
 
För det första så måste ST-E2 kunna se blixten, den arbetar med IR, och sedan har jag för mig att räckvidden är typ 15 meter. Så för skidåkningsbilder är nog radiovarianten att föredra.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.