Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Canon 350D vs Nikon D70s

Produkter
(logga in för att koppla)

Freddan77

Medlem
Börjar växa ur min IXUS 55, kommer helt enkelt att köpa en digital systemkamera. Nybörjare som jag är så tänker jag mig en kamera där ingångskitet inte bör komma så långt ifrån 10 000 kr. Har kollat in mig lite extra på ovan nämnda modeller, och det är jättesvårt att veta vad som skulle göra den ena bättre än den andra.

Verkar som liknande frågor diskuterats innan, är det en smaksak hur jag tycker de ligger i handen o s v eller finns det faktiska skillnader som skulle göra valet enklare?

Vore tacksam för lite feedback.

Tack på förhand!

La denna frågan i fel forum, byter den därför hit...
 
Hej Fredrik!
Det finns inget speciellt som skiljer dessa kameror åt, 350D har lite högra upplösning, D70s har lite större LCD, du förstår säkert vad jag menar, det är alltså inga större skillnader. Jag tycker du ska känna på dem och köpa den som känns bäst i handen.
Om du skulle fastna för Nikon så vore det kanske en bra idé att titta på en begagnad D70 och lägga resten av pengarna på bättre optik.

http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=54012&highlight=350D+D70s
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=52586&highlight=350D+D70s
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=44592&highlight=350D+D70s
http://www.fotosidan.se/forum/showthread.php?s=&threadid=43155&highlight=350D+D70s

Mvh Hampus
 
I mångt och mycket är det en smaksak. Båda två ger mycket bra bildkvalitet. Skillnaderna ligger i handhavande och funktioner, samt objektivsystemen.

D70 ligger bättre i handen på mig. Jag fotar mycket i manuellt läge med spotmätning, så då är D70:ns två inmatningshjul en bra grej (350D har inte spotmätning heller).
Kitobjektivet till D70:n är betydligt bättre. För att få samma bildkvalitet med 350D får du inhandla tex en Sigma 18-50/2.8. Därmed inte sagt att kitoptiken till 350D är värdelös.
En sökning på forumet kommer att ge dig alla för och emot för resp. kamera. ;-)
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.