Annons

Blixthjälp!

Produkter
(logga in för att koppla)

davidh

Aktiv medlem
Tjena,

Behöver hjälp på blixtfronten.

Jag fick precis ett uppdrag att plåta lite modellbilder. Efter att ha kikat runt lite på nätet blev jag inspirerad av bilderna i länken nedan. (strandbilder utmed Vätterns strand)

Min fråga är om jag kan lyckas med nåt liknande med bara 2st SB900 + SU800 Jag kanske skaffar paraplyer, men vore nice att slippa det den här gången.

http://www.modellbilder.se/photosession.php?id=18731

Vad tror ni? Tacksam för synpunkter o tips!

Tack.
/D
 
Bilderna som du länkar till är troligen tagna med hyfsat starka blixtar. Lite förenklat, så styr du modellens ljus med bländaren och omgivande ljus med tiden. Att enbart skjuta med blixtarna "rätt på" tror jag blir lite hårt och platt. Däremot att använda paraplyer kommer troligen att fungera. Jag skulle satsa på ett par transparanta paraplyer och skjuta rätt igenom.

Denna bilden är tagen med en 580 slagen i ett silver paraply. Det var ganska "mörkt" ute vid tillfället. Blixten är ca 150 cm från modellen.

http://www.fotosidan.se/member/portfolio/viewpic.htm?ID=1391510


Läs kritiken för att finputsa din teknik
 
Skaffa några billiga paraplyer, du kommer klara dig med två vanliga blixtar, om du ser denna bild:
http://www.modellbilder.se/userdata/pics/fullsize/185000/185053f-zvq.jpg
från samma tillfälle så ser du en del av hans setup, dina SB900 kommer garanterat att klara av det du vill uppnå. Desto närmare du ställer tex ett paraply desto mjukare ljus blir det på modellen och desto snabbare slutar ljusspillet på bakgrunden.
Det går ju såklart att köra utan paraplyer men då blir det hårt ljus och det kanske inte är vad du vill uppnå, det funkar oftast bättre på grabbar eller tuffa tjejer i nån tuff miljö snarare än en baddräktsmodell vid en strand.

www.strobist.com
http://www.flickr.com/groups/strobist/pool/
Är två supersidor för inspiration för blixt foto där blixtarna är off camera dvs inte på kameran.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.