Annons

Blixt av kameran - Nybörjarkit

Produkter
(logga in för att koppla)

joakimcroy

Medlem
Hej!

Jag tänkte köpa mig min egentligen första riktiga blixt. Och då tänkte jag passa på att köpa en radiosändare på samma gång. Jag har arbetat en del med ljussättning i studio på fotokurser på gymnasiet samt en hel del med ljussättning till film, så helt borta på den fronten är jag inte. Däremot har jag bara använt mig av studioblixtar och lampor tidigare. Men eftersom det ligger långt över min budget då jag planerar en säsong i österrike får det bli ett billigare och smidigare alternativ. Men eftersom jag är sjukt oinsatt i detta med hotshoeblixtar och radiosändare till dessa vänder jag mig nu till fotosidans kunniga medlemmar. Vad tros om denna "set-up" som ett första billigt "blixtkit".

Jag kommer mestadels fota skid- och snowboardåkning och lite porträtt.

Om det är av betydelse använder jag ett canon 40D hus med ett 50mm f/1.8 och ett sigma 50-200 f/4-5.6. Troligtvis blir det att införskaffa ett objektiv med lite kortare brännvidd i framtiden, men jag börjar såhär.

Vad tros om denna blixt: http://www.kaffebrus.nu/yn465-for-canon-med-e-ttl-1166.html

Och denna sändare: http://www.kaffebrus.nu/radiosandare-for-hot-shoe-blixtar-v4-989.html

(Edit: Eller borde man satsa på en sånhär sändare istället: http://www.kaffebrus.nu/phottix-strato-24ghz-wire-wireless-4-in-1-trigger--1367.html )

Tackar på förhand :)
 
Senast ändrad:
Yongnuo prylar kan du köpa för en bråkdel på ebay direkt från Hong Kong..

YN-465 blixt och RF-602 radiosändare/mottagare får du under 1000-lappen inkl frakt..
 
Yongnuo prylar kan du köpa för en bråkdel på ebay direkt från Hong Kong..

YN-465 blixt och RF-602 radiosändare/mottagare får du under 1000-lappen inkl frakt..

Jag har just köpt dem, bifogar en länk till ett av de billigaste säljarna jag hittat:
http://cgi.ebay.com/RF-602-2-4GHz-W...er_Remotes&hash=item3a58f37290#ht_9761wt_1085

Har testat en väns likadana och de verkar hyfsade, nakdelar är ett Cr5 batteri i sändaren och en hotshoe av plast på mottagaren men annars verkar de schyssta och de är billiga.
 
Man ska nog ta dessa billiga sändare för vad de är.
Det händer att de inte slår, de är plastiga, räckvidden osäker osv kort sagt man får lite vad man betalar för.

Jag har själv Cactus v4 och är nöjd. Grejerna har funkat som de ska och jag har haft ett tillfälle då en blixt inte fyrat av som avsett. Inget problem för mig om inte fotograferar action utan enkelt kan ta en ny bild.
Jag har inte testat grejerna utomhus än men skulle inte vara förvånad om de dör när det blir lite fuktigt. De är som sagt plastiga och nån tätning ser man inte till.

Det jag saknar mest på mottagaren är en låsning för fästet. Den har dels en vanlig 1/4" gänga (samma som de flesta kamera hus) för färste på vanligt stativ. Så har den samma fäste som standard bilxtar för att kunna fästa den i adaptrar för hot-shoe hållare. Det är den senare som är kass eftersom den inte har nån låsring eller liknande.

De är helt manuella men det är väl mer regel än undantag med studiogrejer oxå.

Samafattning:
+ Pris
+ Radio
+ Skaplig räckvidd

- Plastiga, på den nivån att de inte inger nåt större förtroende
- kan missa
- tveksam tätning (risk för fukt?)
 
Bra sammanfattning! Och visst håller jag med, men ligger man på min nivå och ligger på kvällarna och funderar på hur man ska ha råd med något vettigt glas och om hur många år man kan köpa ett nytt hus är alternativet, elichrome eller pcket wizards (stavning?) helt utom räckhåll så man får ta vad man har råd med helt enkelt. Allt över sync-kablar så klagar jag inte :p
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.