ANNONS
Annons

Billigaste lösningarna för off-camera med 430EX

Produkter
(logga in för att koppla)

Simonon

Aktiv medlem
Hej,

Jag har nyligen införskaffat en speedlight 430EX. Undersöker möjligheterna till att använda denna off camera.Trådlöst eller sladd, inte bestämt än.

Jag har sett en lösning med sladd som ska fungera här: http://www.fotosidan.se/forum/showt...perpage=15&highlight=430ex sladd&pagenumber=2
Sammanlagt bör den lösningen kosta strax över 220kr men inte vara helt stabil (tydligen passa inte blixtskoadaptern riktigt bra på blixten).

Jag undrar mer över trådlösa alternativ alltså. Vad är det absolut billigaste? En IR-sändare, funkar det alls eller för det FÖR kasst?

Jag har INTE råd med någon dyrare lösning som pocketwizards typ.

Hur funkar "fulradio"? (som jag hört folk kalla det, varför?)

Tacksam för alla svar
 
har sett den. galet billigt jue (om man ska jämföra med ST-2E tex.)! Synd att det inte verkar fungera så bra med andra blixtar om man vill köpa någon mer billig blixt..
 
Ser bra ut. Betydligt bättre än den lösningen jag länkade till tidigare, med nackdel att den bara är 1 meter lång och dubbelt så dyr...

Det blir ju 50kr skillnad på trådlöst och en sådan sladd. Är det inte helt klart vettigast att testa trådlöst eller?

Fungerar E-TTL med sån radio som vi nämnt?
 
tiq skrev:
trådlöst blir inte billigare än såhär:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6201
hur bra/säkert det är är en annan fråga ... [/B]

Tyvärr verkade det som att det var v.1 av dem och de ska inte fungera något vidare med 430EX som jag har. Annars är det ju galet mycket billigare än det såg ut att vara hos kaffebrus.

Får se. Blir nog de sändarna fast i version 2 från kaffebrus, surt att de blev så dyra då bara (i förhållande till vad man kan få dem för).
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.