Annons

Bildskydd

Produkter
(logga in för att koppla)
OK. I drop the case. Watermarks eller något annat får bli fortsättningen. Jag villl tacka er alla för att ni belyste problematiken.

/Juha

Ziden skrev:
Sorry, men overlays är också lätt att ta sig runt. Man högerklickar på skrivbordet o drar upp gfx-inställningarna. Där det står "full accelation/prestanda", så drar man den spaken åt "ingen accelaration" så stängs overlay funktionen av o renderas som en bitmap.

Tror det enda som fungerar är watermark, fula inklippta "stämplar" och/eller låg upplösning.

// Lazze
 
Så vitt jag ser på det finns det väll bara två sätt att skydda sig mot bildstöld:
1 , som andra sagt inte ha bilden på nätet

2 , Lägga ett lager på alla bilder man publicerar med (c) Namn tvärs över bilden inte en liten tag i en hörna utan STORT och tydligt så att det är omöjligt / Väldigt jobbigt att clona bort.

Alt 1 är tråkigt då man inte kan visa bilderna för nära och kära

ALt 2 är ju hyfsat säkert , men det är ju dels fult & tråkigt att förstöra sina mästerväk med en stor vattenstämpel. Dessutom tar denna proceduren en hel del arbete
 
Att ta till tekniska lösningar som att försöka stänga av funktionalitet i webbläsaren eller operativsystemet är dömt att misslyckas eftersom bilden faktiskt måste laddas ner till datorn för att webbläsaren ska kunna rita upp den på skärmen. Alla knep som stänger av högerklick och print screen osv. går att komma runt med de metoder som nämnts tidigare.

Värt att poängtera här att det finns en väldigt (nåja) stor grupp människor som tar illa upp när en hemsida försöker bestämma vad användaren kan göra eller inte göra med sin dator, för dessa männsikor är det är lite samma sak som att Photoshop inte kan öppna bilder på sedlar eller att Nikon krypterar vitbalansen. Man retar alltid upp någon när man lägger in sånna här skydd på sin hemsida. När allt kommer till kritan är ju inte en hemsida ett dokument du skickar till folk, utan ett dokument som folk tar från dig. Man kan inte ha total kontroll över vad andra gör med sin hemsida.

Det bästa och säkraste är alltså att helt enkelt skriva sitt namn tvärs över bilden.
 
Är väl knappast någon idé att stänga av högerklickfunktionen på en sida via script, det går ju ändå att köra "drag and drop" direkt in i PS från webbläsaren?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.