Annons

Bildarkiv med himlar sökes

Produkter
(logga in för att koppla)

PärPersson

Aktiv medlem
Någon som har en länk till ett arkiv fyllt med fotografier på olika slags himlar?

Det ska helst var ett arkiv vars bilder varierar med både tid på dygnet och art av moln. Dessutom ska bilderna vara högupplösta.
 
det är ingen hjälp just nu, men det bästa är att göra ett arkiv själv. börja att ha med dig kameran i olika väder ett tag framöver så kommer du ha himlar för framtida behov.
 
eller kontakta bildbyråer.. alla bilder du vill ha är ju tagna av någon och har ju därför upphovsrätt...

Valet är att fotografera själv eller köpa bilder.

finns kanske bilder du kan få hem gratis också, men knappast mkt som är gratis och i högupplöst och med dom övriga krav du hade...
 
Finns massor av bilder med olika former av fri användning. Ett tips är att söka på t.ex google eller motsvarande sökmotor.

Hittade snabbt några länkar som kanske kan vara användningsbart. Men glöm inte att kontrolera vilka vilkor som gäller för andvändning.

Här kankse du hittar något som passar ditt syfte.

http://www.freefoto.com/
http://www.bigfoto.com/themes/nature/sky/
http://www.freenaturepictures.com/sky-pictures.html

Men som de skriver ovan, egna bilder är nog smidigare.
 
http://www.bigfoto.com/themes/nature/sky/
http://www.freenaturepictures.com/sky-pictures.html

Tack för tipsen Martin. Efter en första snabb titt verkar bilderna se bra ut. Eventuellt att de var lite väl dramatiska. Jag är ute efter himlar av den mer ordinära sorten.

Kalle skriver att valet är att fotografera själv eller att köpa bilder men jag tror säkert att det finns Photoshopanvändare som publicerar sina "himmelarkiv" för att bespara andra en del jobb. Det är ju tack var samma vänlighet och givmildhet som folk exempelvis lägger ut tutorials på nätet eller svarar på såna här trådar. Nu gäller det bara att hitta dessa smultronställen. :D
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.