Annons

Begagnad 5d Mark iii eller Ny 7D Mark ii?

Produkter
(logga in för att koppla)

Cristoffer1

Ny medlem
Står i valet och kvalet om att köpa en ny 7D Mark ii med garanti och allt vad det innebär för en billigare summa än vad en begagnad 5D Mark iii med typ 50 000 exponeringar kostar.

Jag vill kunna fota det mesta. Även studiofoto kommer att bli intressant så småningom. Men allt från sport till babyporträtt.

Vad är rimligt för mina behov? Jag gissar på att 5d'n är den bättre kameran och vinner om man bortser från fps men är prisskillnaden värt det?

Grundfrågan är nog egentligen ny eller begagnad/garanti osv.

Finns det kanske rentav fördelar med en cropsensor?

Kan tillägga att jag idag använder en 500D och oftast tillsammans med ett 70-200 4/L.
Är det värt att ersätta en cropkamera med en cropkamera avseende bildkvalitét?
 
Det handlar mycket om vilka hus/objektiv combos du tänker använda. T.ex. blir nog ditt 70-200 "bättre” på att fota människor (kortare skärpedjup, “vidvinkligare” och kanske skarpare) med fullformat men sämre på att fota kaniner (då 1.6 faktorn kanske är en fördel). Fullformat är bättre vid dåligt ljus (du kan ha högre iso utan brus). Dock är ljusstarka crop-objektiv lättare och billigare.
 
Är det värt att ersätta en cropkamera med en cropkamera avseende bildkvalitét?
Ja, om du med "bildkvalitet" menar att du i kritiska lägen får fler skarpa, rättexponerade bilder. Sen är det inte säkert att 7D är bästa valet, det är ju en ganska specialiserad kamera just för att ta bilder på sådant som rör sig fort (typ fotboll och vilda fåglar).
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.