Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Axelväskebekymmer!!

Produkter
(logga in för att koppla)

aseffe

Ny medlem
Är på jakt efter en "snabb" (ska vara lätt att bara hala fram kameran in action) och lättanvänd axelremsväska (är allergisk mot ryggsäckar), som kan ta min Canon eos 40D med 17-85mm monterad, 55-100mm, laddare, kort, blixt o dyl. Inte allt för stor, men som ändå kan sluka en del.
Så eftersom det är en djungel med kameraväskor vore jag jättetacksam för lite tips!

Blev förresten lite nyfiken på Lowepros Slingshot 100 AW, om det kanske kan vara en väska för mig... Nå, alla tips och erfarenheter tas som sagt tacksamt emot! ;D

Anna
 
aseffe skrev:
Så eftersom det är en djungel med kameraväskor vore jag jättetacksam för lite tips!
Det enklaste är väl att göra en utflykt till t ex Stockholm och kolla i välsorterade butiker, som Scandinavian Photo och/eller Fotovideo.
 
Kollat nå´t på denna?

http://www.cambags.com/canon/300d_10_20d/shoulder/crumpler_geekstar_desc.htm

Är helnöjd med min...i den har jag:
*1st 40D med batterigrepp och ett Tamron 17-50 på
*1st Sigma 70-200
*1st fast 50mm
*1st 430EX
och en massa andra grejer som batterier, laddare, rengöringsgrejer m.m.

En smart väska man kan bygga om lite som man vill med de lösa väggarna. Det finns en hel del småfack i den. Sen tycker jag om att den inte ser ut som en "klassisk" kameraväska.
 
Jag har en Lowepro specialist 85AW som funkar kanon för ditt ändamål.
Nu kör jag iofs. Nikon men skillnaderna är marginella.
Jag fick ner en D70, 17-55/2.8, 70-200/2.8 50/1.8 105/2.8 en blixt och lite småpryttlar.
Jag behöver dessutom inte välja vilket objektiv som ska sitta på kameran när jag vill få plats med alla prylar samtidigt, vilket jag gillar då man slipper byta glugg så ofta.


Här finns det lite bilder på modellen innan väskan jag har, skiljer extremt lite.
Lowepro specialist 80 aw
 
Hej Anna! I höstas köpte jag en Slingshot och är mycket nöjd med den. Köp dock inte den lilla varianten utan "gå på" 200 AW. Du riskerar annars att snabbt växa ur den tror jag. Min 200 rymmer det mesta och är smidig. I våras köpte jag dock en kompletterande axelremsvariant, Lowepros Nova 3 AW. Fungerar också jättebra vid de tillfällen då man inte behöver ha med sig hela utrustningen och inte ska gå så långt.

Gör som någon tipsade om, ta med dig utrustningen till en välsorterad affär och prova dig fram.

Lycka till!
 
Hejsan,

Jag kan bara instämma med föregående kommentar. Slingshot AW 200, en suverän väska. Bekväm och smidig. Jag har en BlackRapid RS1 kamerarem och denna kombinationen blir suverän, kameran över ena axeln och väskan över andra.

Jonas
 
Jag är i ungefär samma sits, jag letar lite också efter en axelväska.

Just nu har jag inte så jätte mycket grejer men jag kommer förhoppnigsvis att få lite mer saker under det här året och även kommande åren.

Jag har nu en Canon EOS 20D och tillbehören som jag funderar att börja med är BG-E2N, Tamron 70-200 F/2,8, Sigma 10-20, Canon 50 1,8, Tokina 100 2,8 macro någon standardzoom (det är oklart än vilken, det står mellan Tamron 17-50, Tamron 28-75 eller Canon 28-135 IS USM) Canon 430EX+bouncer.

Väskan ska rymma allt det som har nämnts och även ett gäng batterin till kameran+laddare, en heldel AA-batterin+laddare och USB kabel.

Jag har kollat en del på Lowepro Stealth Reporter D400, men kommer den rymma allt och kommer den fortfarande vara bekväm att bära under lite längre turer?

Mvh Simon!!!
 
Lowepro Stealth Reporter D4 är säkert en jättebra väska men det kommer inte vara så skön att bära runt på en hel dag då den är full. Då är en ryggsäck eller en slingshot mycket bekvämare. Jag har själv en axelremsväska men den använder jag mest då man ska gå kortare sträckor. Ska jag vara ute en hel dag blir det alltid ryggsäcken eller slingshoten.

Det bästa är att knalla in till en butik och testa lite. Om du vill prova en hel dag så kan du väl packa en vanlig väska med prylarna och bära den på en axel.

Jonas
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.