Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Att Visa Digitala Bilder På Tv-skärmen

Produkter
(logga in för att koppla)

NisseM

Aktiv medlem
Att titta på bilder via TV-skärmen, som de flesta känner till, går utmärkt om man kopplar samman dator och TV-skärm.

Vissa nya DVD-spelare går även att använda för direkt visning av digitala bilder som finns brända på en CD-rom eller DVD-skiva.

Det vanligaste problemet man möter, om man gör försöket att visa bilder på skiva med bilder som lagras på konventionell väg, är annars att DVD-spelaren reagerar med att meddela "FEL FORMAT".

Den som vill visa bilder från CD-rom eller DVD-skiva på TV, via äldre DVD-spelare, kan i de flesta fall också göra det. Då fordras dock ett speciellt program till att ge bilderna det format som gör att DVD-spelaren känner av stillbilderna på rätt sätt. Det finns flera program på marknaden för detta.

VEM HAR DJUPARE KUNSKAPER NÄR DET GÄLLER VISNING AV DIGITALA BILDER VIA DVD-SPELARE?

Av största intresse är det att kunna lagra bilder för bildspel på CD-romskiva att visa på TV via DVD-spelare. Hör av er, ni som har erfarenhet!
 
OK, det här ämnet har många trådar här på fotosidan.se.
Kan inte komma på någon DVD-spelare som inte kan läsa VCD (Video CD), och det är väl det formatet som diskuterats mest, och även det formatet som fungerar bäst för visning via tv.
Skaffa NERO Burning rom (www.ahead.de), välj VCD som format, dra över de bilder du vill (jpg-format) till "bränn-fönstret", tryck på bränn......klart!

Värt att veta är ju att tv-visning av dina superskarpa fotografier inte alltid är en kul upplevelse....suddigt, lite "hoppigt" mm...men det kanske man kan leva med. Kan du inte det....DIA PROJEKTOR!!!

/JP
 
Har studerat massor av sajter

Problemet är att nästan alla talar för möjligheten att uppnå toppkvalitet vid stillbildsvisning på TV! Man måste naturligytvis vara medveten om den relativt låga upplösningen på en TV-skärm jämfört med en högupplösande PC-skärm, Dock har jag sett många exempel på bildvisningar med fullt acceptabel upplösning, om TV-skärmen ligger på rätt avstånd från ögat.

När någon talar om hoppande bilder och låg kvalitet, blir man naturligtvis fundersam. Olika system/format ger sannolikt olika kvalitet på återgivning.

För att slippa starta upp med något som kan vara fel redan från början, vore det därför intressant att ytterligare samla erfarenheter från er alla som testat lite olika framgångsvägar.
 
Vi accepterar teveskärmen när vi tittar på biofilm i brevlådeformat, där 2/3 delar av bildytan används av de 575 linjerna. Antar att vi gör detta av bekvämlighetsskäl och då gör avkall på bildkvalité till förmån för att faktiskt kunna se bilder och film tillsammans med andra utabn att behöva skaffa specialutrustning. ETeve finns i alla hem och borde vara ett perfekt sätt att visa bilder på för en större publik.

/Roland som behöver byta den 15 år gamla teven, som krymper bilden av sig självt...
 
RolandM skrev:
Vi accepterar teveskärmen när vi tittar på biofilm i brevlådeformat, där 2/3 delar av bildytan används av de 575 linjerna. Antar att vi gör detta av bekvämlighetsskäl och då gör avkall på bildkvalité till förmån för att faktiskt kunna se bilder och film tillsammans med andra utabn att behöva skaffa specialutrustning. ETeve finns i alla hem och borde vara ett perfekt sätt att visa bilder på för en större publik.

/Roland som behöver byta den 15 år gamla teven, som krymper bilden av sig självt...

Eftersom jag råkar ha en supermodern 38" Sony TV (bredbild) som ger mycket hög bildkvalitet, såväl i skärpe- som färgavseende med mycket stora kalibreringsmöjligheter för optimering, bör möjligheten för bildvisning av hög kvalitet finnas.

575 linjers upplösning på den större bildvinkeln under vilken man ser TV-skärmen borde inte ge särskilt mycket sämre intryck än vad 800 linjers upplösning ger på en PC-skärm på nära håll.

P.S.
Ögat är inte så känsligt, när det gäller rörliga bilder som vid stillbilder. Korn och andra ofullkomligheter kommer lättare fram på en stillbild, där dessa ligger stilla. Å andra sidan utgår man från en bild med avsevärt högre kvalitet när det gäller digitala stillbilder. Det kompenserar en del.

Skulle man, som icke professionell, lämna tanken på att för släkt och vänner visa sina digitala bilder på TV:n och övergå till en digital projektor, då kan man lika gärna hålla sig kvar vid småbildsprojektorn och hålla sig till sin Kodachrome - den lär vara svår att slå än på ett tag.

Det är bara det att den digitala tekniken är så praktisk - den har ju kommit för att stanna. Fotografera - kontrollera - göra om utan perioden av väntan på framkallning. Dessutom finns manipuleringsmöjligheten, som saknas för den äldre tekniken.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.