Annons

Anpassa Fotosidan för Piclens.

Produkter
(logga in för att koppla)

NG87

Aktiv medlem
Jag skulle gärna se att fotosidan anpassades till programmet piclens, det är en plugin till Firefox för smidigare bläddring mellan bilder, skulle vara idealiskt för den här sidan. Deviant art och Flickr funkar redan ihop med programmet.

I länken nedan finns en video om hur det funkar samt länk till var man kan ladda ner plugin:en.

http://www.piclens.com/site/firefox/tutorial_pl_ff_16.php
 
Vi har redan testat att lägga in den. Men jag tycker den inte riktigt ger ngt mervärde än att det är snyggt. Man ser inte fotografens namn tex och det verkar inte vara lätt att koppla på kommentarer mm. Dessutom så dödade pluginet nästan min Macbook Pro med 3gb och FF. Jag tror den kräver lite mer utveckling innan vi lägger till.
 
Det funkar på poolvisningssidor (tex Galleri FS) och enskilda album. Däremot inte på dynamiska utsökningar, tex "Senaste bilderna" då det sätt vi skulle behöva implementera det på lägger onödigt med last på servern i vårt tycke.

(För Flickr mfl av de stora har tex inte Flickr behövt göra någon anpassning, PicLens har inbyggt stöd för dessa sajter - ett bättre sätt. Men jag tror inte vi får dem att anpassa till Fotosidan :)

En sak jag inte gillar med PicLens är att de visar bilderna helt utan info om vem som plåtat, trots att vi lägger in den informationen i RSS-flödet
 
På t.ex. Galleri FS funkar det på de bilderna som har lagts till i poolen inom de tre senaste dagarna. Synd med problemet med RSS-flödena och dynamiska bildsökningar, för jag gillar verkligen sättet att navigera bland bilder, speciellt om man inte är intresserad av att kolla på alla.
 
Ja, vi får hoppas de vidareutvecklar PicLens - som det är nu är det rätt dumt byggt - för att få dit den där lilla pilen måste de för varje sida öppna RSS-flödet och läsa hela filen och sen matcha bildernas URL:ar där mot de som finns på sidan. Det går åt prestanda i onödan både på vår sida och hos er.

Det finns dock en "PicLens Lite" som använder Flash, och kickas igång av en länk, den skulle man kunna implementera enklare

Exempel:
http://euroxsports.com/
http://www.piclens.com/lite/piclens-lite.php

Men den är väl inte mycket sexigare än vår egen slideshow?
 
Nej, slideshowen är bra mycket snyggare än PicLens Lite :)

Hoppet ligger på vidareutveckling och smartare uppbyggnad av PicLens ;)
 
Jag tycker Piclens är riktigt modernt och nytänkande! Jag hoppas på stöd här inom snar framtid!

/Mvh
Magnus
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.