Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Annan sökarskiva till EOS 350D?!

Produkter
(logga in för att koppla)

bengt-re

Aktiv medlem
Orginalskivan är ju totalt oanvändbar till MF. Och då kameran saknar Liveview så hur i hela fridens namn skall man kunna focusera manuella objektiv? Någon som har testat alternativa skivor och går det överhuvudtaget att byta skiva själv i 350D?

Jag kör aldrig med ljussvagare optik än 2.8 på det huset (ja, någon enstaka gång med f/4 optik) så att skivan blir lite mörk kan jag leva med - vad finns det för alternativ och var kan man hitta prylarna?

Varför tog för övrigt canon bort snittbilden? Det var ju en rätt bra finess. De klara skivorna är hopplösa om man inte kör AF - det är inte svårt utan faktist helt omöjligt att focusera manuellt med dem.
 
Tja, det har ju gått bra utan AF en gång i tiden. Fan vet om det inte var lättare att sätta skärpan med snitt-skiva iaf så länge det inte var brått, då kommer saken i ett annat läge.
 
Ja, men APS-C husen har ju så förbenat liten sökare också. Den duger bra för att komponera bilder i, men focusera är knepigt...
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.