Annons

Fotografer in Action

Produkter
(logga in för att koppla)

Arleklint

Aktiv medlem
Christer föreslog att man skulle begränsa "No Word" till ett inlägg per medlem.

Detta föreslogs i tråden "Fotografer in Action", vilket jag tar åt mig av.

I den aktuella tråden har jag varit väldigt aktiv, men det har många andra oxå. Jag gillar aktivitet i trådar, och många har haft mycket roligt av vad som dykt upp.

Jag anser inte att tråden "Fotografer in Action" som den nu utvecklats skall ses som en typisk "No Word" tråd. Den har blivit ett sätt att ha kul :)

Så, jag håller med Christer att man kan begränsa "No Word" om det finns risk att folk inte kommer fram, men...

"Fotografer in Action", " Min bild är sämre än din bild" och kanske några trådar till bör flyttas till ett nytt lattjolajban-fotum - för visst måste vi få ha kul! :))
 
Eller skall vi skapa ett umgängesforum - "Ha-kul-tillsammans-forum" som syns på FS.
"Fritt forum" trycks ju undan så att det bara ses av dem som vet att de skall klicka sig dit.

Skall vi trycka undan umgängesglädjen till forum som inte är direkt synbara...?

Blir det inte ganska torrt på fs då?
 
Senast ändrad:
Jag vet inte riktigt var admin står i frågan, men min personliga åsikt är att de socialiserande bitarna ofta får lite för stor tyngd på fotosidan. Jag tycker det är viktigare att lyfta fram lärande och utveckling.

De sociala bitarna finns ju för dem som är inne i gröten redan. Och de har ju inga problem att hitta även om állt inte syns på starten.
 
Jag har mött fotointresserat folk i samband med att jag träffat min nya fotonörd till fästmö.

Den reaktion jag hör från dem är att man inte fattar sig på fs.

Den är krånglig att använda och bara en massa teknik. Man hittar inget sätt att ha kul och umgås på.

Visst vore det kul och pedagogiskt att kunna ha latjolajban med foto på fs!

FS bör stå upp för att foto är kul och uppmuntra folk att ha kul och lattja med foto, utan att det trycks undan i delar av fs som knappast syns.
 
Senast ändrad:
Jag tänker att de många obetalande medlemmarna är just dem som saknar möjligheten att ha kul på fs. Kul med foto. Jag tänker att de alla som reggat sig på fs men inte fortsatt vara aktiva saknar just att ha kul med foto tillsammans med andra.
 
Senast ändrad:
Jag tycker att det är ok med flera inlägg per medlem. Det är bara kul med bilder. Stor skillnad mot en massa textinlägg. Men det kanske bli lite mycket från Janne ibland.

Håll tråden vid liv!
 
Jag vill inte vara orsak till att admin väljer att döda tråden. Jag vet att jag synts på många bilder och jag vet att jag lagt upp många bilder. Orsaken är att jag fotar väldigt mycket tillsammans med andra. Men egentligen... vad är problemet?
Bräck mig! Fota era poolare och ha kul och lägg upp dom på fs. Men då i ett nytt forum...

Vad skall vi kalla det?
 
Att jag tog upp det här med antal bilder i "No Words" kommer från att medlemmar hörde av sig och tyckte att det det vart för "socialt" i denna No Words-tråd. Som vanligt så finns det alltså vitt skilda åsikter bland medlemmarna :)

Det är rätt ett ofta framfört klagomål till oss, att vanliga diskussioner tramsas till av en del som mest verkar gilla att bolla skämt. Så var sak på sin plats, som vi ser det - bolla gärna bilder, men i "No Words" platsar det inte så bra då idén där ju var att ge sin bästa tolkning av ett tema.

Därför har vi också Fritt Forum tex, och även i de olika klubbarnas och gruppernas forum finns inga direkta riktlinjer för vilken typ av diskussion som förs från vår sidan. Sen kanske det skall finnas något mer "ha skoj tillsammans"-forum, om någon kan komma på någon bra anledning.

Sådana här supersociala trådar/forum går inte att ha på indexsidan tex då de uppdateras så frekvent att de alltid bubblar överst.
 
Kanske ett "Fritt Bildforum" kunde vara något? Där skulle det ju kunna förekomma bildtrådar av alla möjliga konstiga slag.
 
Jag tycker absolut att t ex Fotografer in action tråden skall vara öppen för alla att stoppa in så många bilder som man vill i.. Sen att jag kan tycka att dom mer konstnärliga trådarna i no words skulle klara en gräns på 1 bild men som magnus sa.. Det är trevligt med många bilder som kontrast till alla trådar med bara långa texter.. Det är ju trots allt ett fotografforum. Då måste ju bilderna få en stor del. Eller?
 
Vad gör det om tråden bubblar upp? Det är väl bara bra så att fler kan vara med?

Men Janne. Inget fel i dina bilder i sig. Men kanske lite många? Och på samma personer. Håll gärna igen, men stimulera andra till att delta.
Att du dominerar dödar tyvärr tråden något.

Jag tycker att detta är en av fotosidans roligaste trådar och jag tycker det är väldigt tråkigt att om man stryper glädjen med för mycket regler. Som alltid är det bättre om självsaneringen funkar och det kan man få till utan regler.

/magnus (som måste skämmas för att han la upp två bilder från norska statsbesöket i somras).
 
Christer:

Jag håller med om att "Fotografer in Action" inte platsar i "No Word" så som den utvecklats. Det skrev jag i mitt första inlägg

Jag anser bestämt att trådar av det sociala slaget skall finnas i annat fall blir fotosidan trist.

Det som stör mig, såväl personligt som med tanke på hur fs upplevs utifrån är att allt socialt stoppas undan så att det knappast syns. Räcker det inte att det som syns är teknikfixerat nog? Skall vi förutom "bild" som knappast syns även gömma undan det sociala?

Hur sexig blir FS då för nya besökare som inte är tekniknördar?

Gynna bilden och det sociala! Begränsa det inte!
Begränsa tekniknörderiet!
 
Håller med Janne. Fotosidan har ett problem med sin teknikdominans. Bildtrådar är gottgörande.

Man kan inte ha samma syn på denna typ av trådar som på forumdebatter - att de flyter ut är ett problem för den informationssökande.

Problemet är dock i grunden positivt- folk snackar ju för att de har trevligt på fotosidan.

Det tycks finnas en del skillnaden i synen på forum och diskussioner. Bildmänniskor brukar ha problem med att hålla sig inom givna ramar... :)
 
Eftersom jag sagt att jag skall hålla igen i tråden, och eftersom det sannolikt var mig Christer retade sig på i tråden, så sätt att jag var orsak till hela diskussionen, så bör tråden som jag ser det nu kunna dyka upp i ett forum som är synligt, och inte som nu ligga i det undanskymda "Fritt Forum".
 
Arleklint skrev:
Christer:
Det som stör mig, såväl personligt som med tanke på hur fs upplevs utifrån är att allt socialt stoppas undan så att det knappast syns. Räcker det inte att det som syns är teknikfixerat nog?

Om du med "stoppat undan" menar att de inte syns på "Lista senaste inlägg" så stämmer det att vi har gjort det valbart att se de för många irrelevanta forumen ("Fritt forum" och de olika klubbarna).

Men teknikfixeringen, ja den kommer från medlemmarna själva. Vi har ju en hel drös forum där inriktningen inte är teknik? Teknikfixeringen motverkas inte av att vi har sociala "chat-trådar" med roliga bilder på medlemmar i, det motverkas väl mer att man diskuterar alla andra aspekter av foto mer i icke-teknikforumen?
 
Ack ja, jag minns den ljuva tid när jag dominerade tråden.
Kan inte någon komma och plåta mig ikväll när jag plåtar ett rockband in action så att jag hamnar där igen? Det känns lite fjolligt att ställa en kompaktkamera på ett stativ och köra med självutlösaren.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.