Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Merläsning
Panelsamtal: Retuschör – Ett yrke på utdöende?
Föreläsning
Håller AI på att ta över produktionen av bilder – och vad innebär det för retuschyrkets överlevnad och för bildbranschen i stort? Bilddesign befinner sig just nu i en stor förändringsfas. Vilken roll spelar en yrkesutbildning för att driva utvecklingen åt rätt håll? Den 20 november bjuder Fotoskolan STHLM in till ett panelsamtal på Fotografiska med experter inom branschen som ger sin bild av framtiden.
Läs mer...
27 Kommentarer
Logga in för att kommentera
/Martin
Edit: Det är rätt komiskt att etablissemanget varit jättearga på USA:s närvaro i Afghanistan, tills Trump bestämde sig för att ändra på det. Och eftersom Trump per definition är dum så vände etablissemanget på steken och plötsligt var det dumt att lämna Afghanistan. Damned if you do, damned if you don't. Det handlade bara om att hata USA i största allmänhet.
Själv ser jag alla dessa konflikter som bevis på att det inte fungerar att blanda kulturer som är tillräckligt avlägsna. De gör sig bättre på egen hand. För någons rätt är någon annans fel.
Jo men vi lägger ansvaret för världens lidande o oro på ”avlägsna kulturer” o dess insläpp i västvärlden.
Du låter som en riktigt mysfarbror.
Fy fan Martin H
För det var ju just ett citat ifrån just dig.
Ingenting av vad jag skrivit kan annat än medelst obefintlig läsförståelse och/eller illvilja tolkas som citatet ovan. Du angriper alltså en ståndpunkt som aldrig framförts. Kulturer kan nämligen, hör och häpna, vara avlägsna _varandra_, alltså sett från båda håll. Detta har ingenting med geografi att göra.
Här kan du lära dig om detta argumentationsfel så att du slipper göra bort dig igen: https://sv.wikipedia.org/wiki/Halmdocka
Islam är inte fullt lika illa, men det är en religion och därför definitionsmässigt irrationell (precis som kristendom, judendom och alla andra religioner).
Okej, jag hör o häpnar.
Västvärlden var nog en ”feltolkning”…
Du lägger orden fria för tolkning men de ska då ske utan samröre med all annan text som du skriver om den vite mannen skuld o politisk korrekthet. Att man minsann inte får skrika på Islam?
Btw; Hur fick du det till att jag satte citattecken över hela mitt första inlägg?
Sen länkar du med trygg vana nån Wikipedia sida som du lagt på flik i webbläsaren.
Jag borde kanske spegellänkat Wikipedia om härskarteknik och varför inte nån historiesida (som också tar upp religion, vita män, patriarkala strukturer osv)
-Tillför- Martin, var precis det jag gjorde. Jag lät inte ditt jävla ordbajsande gå omärkt förbi. Men fortsätt du att länka halmgubbar o prata med speglar.
Hur som helst. Jag minns själv också den elfte september för 20 år sedan, hur jag fick reda på terrorattacken. Att jag satt, ovetandes, hemma hos en bekant och jammade gitarr, då hans flickvän kom hem och berättade nåt om flygplan som kraschat in i World Trade Center. Vi slog på TV'n och såg häpet på de extrainsatta nyheter som sändes, och vi kunde inte riktigt förstå vad det var som hade hänt. Tog lång tid att ta in och processa dessa hemskheter. Den dagen glömmer jag förmodligen aldrig.
"We have entered the third millennium through a gate of fire" sa Kofi Annan, då FN:s generalsekreterare.
Sen höll Sverige tre tysta minuter för offren. Jag ombads hålla i ceremonin på min statliga arbetsplats. Våld föder våld sa jag som anade att allt skulle bli värre om USA skulle starta ett krig mot terrorn i stället för att ta kamp mot kriminaliteten med rättsliga metoder. Jag klarade inte av tre minuter. I Sverige har vi en tyst minut. "En stund av tystnad" fick räcka.
Idag känns "nyhetsvärdet" om händelsen lågt eftersom man redan har alla detaljer i minnet. Vi vet ju vad som hände sedan.
Att se bilderna igen lockar inte alls.