Få ut mer av Fotosidan som inloggad
Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm
Merläsning
Panelsamtal: Retuschör – Ett yrke på utdöende?
Föreläsning
Håller AI på att ta över produktionen av bilder – och vad innebär det för retuschyrkets överlevnad och för bildbranschen i stort? Bilddesign befinner sig just nu i en stor förändringsfas. Vilken roll spelar en yrkesutbildning för att driva utvecklingen åt rätt håll? Den 20 november bjuder Fotoskolan STHLM in till ett panelsamtal på Fotografiska med experter inom branschen som ger sin bild av framtiden.
Läs mer...
11 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Så har jag tolkat det i alla fall. Sånt får man väl göra i efterbearbetningen.
Förr (min gamla D100 tex) tog det rysligt lång tid att spara komprimerad raw men det har inte varit ett reellt problem på många år.
-Äntligen! Bra jobbat Samsung, det var på tiden!
Jaha, där ser man. Jag får nog läsa på lite för att skilja ut begreppet förlustfri komprimering. Kan liksom inte se vad man ska avvara utan att förlora information men som sagt, jag är inte någon expert på just filformatet "raw" så jag får väl läsa på lite. Någon bra länk som du kan delge?
/Roger
Tillägg.
Nu hittade jag en länk med info, jag är med på tåget igen.
Tack för info Joacim.
/R
Jag tror, det ärt wifi som är det nya stora grejen, som kommer att finnas i alla kameror om 2-3 år.
Först i mobiler (där finns redan) sedan i enklare kompakt (finns i somliga) och sedan i mer och mer avancerade modeller.
De kommer säkert i proffskameror också.
Idag gör man bild eller video med mobilen (bättre smartphone gör tillräckligt bra bild) och mailar direkt till bekanta, facebook, youtube osv.
Med wifi a kameran kan direkt göra samma med riktig kamera. Finns det ingen wifi i närheten så gör man via sin smartphone som accespoint.
Både bilder och video blir omedelbar, det är helt oslagbar.