Fler avsnitt
#128 - Att skapa plats för egna berättelser (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Hur kan en fysisk utmaning på cykel främja det egna skapandet och hur blir man egentligen av med sina kreativa blockeringar? I detta avsnitt reser Sara Arnald till Jessicas ateljé i Gnesta för ett samtal om kreativitet, att hitta sin egen röst och hur man egentligen bäst närmar sig människor för att fotografera dem.
Läs mer...
#127 - Nya kreativa konstellationer – Studio Femme (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Nya tider kräver nya lösningar och affärsmodeller. Hur kan vi som kreatörer stå starka i en bransch som är i ständig utveckling och kräver flera kompetenser och möjlighet att jobba över ett större geografiskt område? När uppdragsgivare försöker spara pengar genom att vända sig direkt till kreatörer istället för till reklambyråer kan det vara svårt för fotografer och filmare att möta behoven – och ställa motkrav på beställarna.
Läs mer...
2
#126 - Lyckas med att sälja utskrifter och posters (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Linnea Frank är fotograf och konstnär och säljer framgångsrikt utskrifter och posters av sina bilder online – samtidigt som hon via gallerier säljer konstnärliga verk i begränsad upplaga. Som bästsäljare på svenska posters-tjänsten Printler delar hon i detta avsnitt med sig av sina strategier och insikter.
Läs mer...
Fotosidan Poddradio #124 - Digitaliseringens fördelar och nackdelar (i samarbete med Svenska Fotografers Förbund)
Fotosidan Poddradio
Svenska Fotografers Förbunds ordförande Paulina Holmgren är på besök i Stockholm och är med på ett samtal om digitaliserings fördelar och nackdelar. För visst har vi fått större synlighet och fler jobbtillfällen, men hur ska vi få bättre möjlighet till ekonomisk ersättning för våra bilder?
Läs mer...
4
10 Kommentarer
Logga in för att kommentera
Exemplet med coca-cola burken har jag dragit många gånger och för mig är det obegripligt att det skulle göra skillnad om man tog bort den fysiskt eller i Photoshop. Den hör inte till en landskapsbild. Gränsen ska naturligtvis, som påpekades i podden, gå vid fasta föremål. Att ta bort vindkraftverk - hur fula de än är - eller elledningar och stolpar i naturen är inte acceptabelt i min värld.
Inte heller i en nyhetsbild ser jag något större problem att ta bort en ovidkommande detalj som inte påverkar bildens budskap. Nyhetsbilder är för övrigt så manipulerade på andra sätt att det varken gör till eller från. Se bara på alla TV-reportage senaste veckorna om migrantströmmarna till Europa. 75% av alla migranter lär vara vuxna män, men TV filmar nästan uteslutande småbarn i alla olika upptänkliga situationer för att väcka sympati.
@Thomas: Jag tycker mer det handlar om sunt förnuft snarare än moral. Människor med strikta regler om hur saker ska gå till och krav på att det ska vara som förr brukar sällan vara förnuftiga. Men för att det inte ska bli anarki måste det finnas riktlinjer från t ex Naturfotograferna och de riktlinjerna får gärna följa hur moderna människor tänker 2015 och inte utifrån vad som var möjligt att göra för 20 år sedan i mörkrummet.
Enligt Kant så är det upp till var och en att fatta sina moraliska beslut.
Det är snarare omoraliskt att pressa in andra i sina egna moraliska värderingar.
Speciellt PK-mobben har en sjukligt moraliskt grumlig tankebana.
/Thomas